Tidligere ordfører i Søgne Åse Severinsen er foreslått som første nestleder i Nye Kristiansand Høyre. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Foreslår kandidater fra alle K3-kommunene i ledelsen av Høyres nye lokallag

  Jon Aamodt
  05. jan 2018
  19:04
Tidligere ordfører i Kristiansand Per Sigurd Sørensen er av valgkomiteen foreslått som leder av det som foreløpig blir kalt Nye Kristiansand Høyre. Det er fvn.no som skriver dette fredag.

- Høyre skal ha fylkesårsmøte på Ernst Hotell 2. og 3. februar og i forlengelsen av dette vil det formelle valget og stiftelsen av det nye lokalpartiet foregå, sier Tor Marius Markussen til N247 fredag ettermiddag. 

Severinsen og Weire nestledere
Som nestledere forslår valgkomiteen tidligere søgneordfører Åse Severinsen og styremedlem i Songdalen Høyre Jan Tore Weire. 

- Vi er godt fornøyde med at alle de tre kommunene bli representert i ledelsen av det nye lokalpartiet, sier Markussen.

Åse Severinsen var ordfører i Søgne i perioden 2011-2015 og er godt kjent for de fleste innen lokalpolitikken. 

- Jan Tore Weire er kanskje ukjent for mange i politisk sammenheng, men han har lang erfaring lokalt og er idag styremedlem i Songdalen Høyre og gjør en veldig god jobb der. Derfor var det ingen tvil fra meg og Svein Grødum sin side om at han er et godt valg og at han vil gjøre en god jobb i det nye styret. Vi er også glade for at Songdalen blir representert i ledergruppa i et av landets største lokallag, sier gruppeleder i Songdalen Høyre og medlem av valgkomiteen Anders Ramsland til N247.

Han sier videre at styret skal bestå av 20 personer. 

- Vi har ikke en komplett liste til valget nå, men i forslaget så langt er alle de tre kommunene representert. Leder av lokallaget i Søgne Øyvind Lorentzen er foreslått som bydelskontakt for Søgne og Lars Arne Nilsen som bydelskontakt for Songdalen. I tillegg er tidligere lokallagsleder i Søgne Trond Reitan forslått som kasserer og Synnøve Prebensen, også hun fra Søgne Høyre er foreslått som styremedlem, sier Ramsland. 

I tillegg inngår gruppeleder i Søgne Høyre Tom Løchen i det nye styret som dermed kan få fem representanter fra nåværende Søgne kommune. Fra Songdalen vil også gruppeleder Anders Ramsland tre inn i styret som nå skal velges.

Nye lokal- og fylkeslag
Det nye lokallaget samt et nytt Agder Høyre vil begge bli formalisert i forbindelse med fylkesårsmøtet lørdag 3. februar.

Sist oppdatert 05.01.2018 klokken 22:42 av Jon Aamodt

Styremedlem i Songdalen Høyre Jan Tore Weire er forslått som andre nestleder i Nye Kristiansand Høyre. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no