Innesendt
Thea Tjomsland (11) med Casanova på Sørlandets Travpark. (Foto: Richard Ekhaugen)

Topptrenerens datter går i farens fotspor

  Nicolai Prebensen
  04. jan 2018
  09:54
Av Richard Ekhaugen

11 år gamle Thea Tjomsland fra Søgne er beviset på at ordtaket om at eplet ikke faller langt fra stammen holder mål. Øystein Tjomslands datter sikret sitt første championat på hjemmebane i 2017.

Vunnet det meste
Topptrener Øystein Tjomsland har trent frem flere millionvinnende travhester og vunnet de fleste storløpene som vinnes kan i Norge og resten av Norden. I 2017 sikret 46-åringen seg sitt åttende kuske-championat på Sørlandets Travpark med klar margin. Det første championatet tok Søgne-treneren i 2004, to år før yngstedatteren Thea kom til verden.

At 11-åringen har arvet kusketalentet til sin far ble bevist etter alle kunstens regler under fjoråret. Sammen med sin egen shetlandsponni Casanova, som på ingen måte er noen enkel kar å kuske, tok Thea tre seire på hjemmebane og sikret seg karrièrens første ponni-championat på Sørlandets Travpark.

Arv
Pappa Øystein er ikke overrasket over datterens fremganger, og understreker at interessen for å utforske treningsprinsipper har gått i arv.

- Thea har ridd flere treningsjobb med pulsmåler på sandbanen vi har på gården. De danner seg fort et bilde av hva slags individer de har med å gjøre når de benytter seg av slike hjelpemidler, forteller Tjomsland.

Fakta:
Far og datter Tjomslands karrierer i tall:
Øystein Tjomsland (46)
Starter: 11 100
Seire: 1 645

Thea Tjomsland (11)
Starter: 21
Seire: 6

Øystein Tjomsland og Tekno Odin. (Foto: Arkiv, Ivar Eidsaa)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no