Camilla Tolfsen og Norunn Abrahamsen inne på den tradisjonsrike manufakturen Elma tirsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Camilla har overtatt Elma

  Nicolai Prebensen
  02. jan 2018
  14:15
Camilla Tolfsen har sin første arbeidsdag som eier av Elma Trikotasje og Manufaktur på Lunde tirsdag. Ved årsskiftet overtok hun den ærverdige butikken etter Norunn Abrahamsen.

Abrahamsen var selv til stede tirsdag hvor vareopptellingen var i full gang.

- Er det sårt å gi fra seg butikken etter å ha vært her i 47,5 år?

- Fantastiske år
- Begge deler vil jeg si. Det har vært noen fantastiske år her på Lunde, både som ansatt og eier i 25 år, men heldigvis er det slik at jeg ikke forlater Elma for godt. Når Camilla trenger fri eller en eller en annen form for avlastning vil jeg bli å finne her i butikken. Det er en del av avtalen, sier Abrahamsen til N247 tirsdag formiddag.

Hun forteller videre at Elma hadde sin oppstart i 1961.

Overtok i 1992
- Navnet på butikken kommer av Ellen og Magnus Bentsens to førstebokstaver i fornavnene. De startet butikken og drev den i 4,5 år frem til Ruth Bygland overtok i 1965. Hun drev Elma frem til årsskiftet 1988-89 hvor Hildur Ernst overtok og drev frem til og med 1991. Jeg tok rorert ved årsskiftet 1991-92 og etter 25 år er det nå Camilla som overtar, sier Abrahamsen.

Inne i butikken finnes mye varer, veldig mye varer og den nye eieren sier at det ikke blir noen revolusjon på Lunde etter overtakelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Nok av nøster å velge i når strikkepinnen skal i bruk. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Småting
- Jeg kommer sikkert til å gjøre småting her inne, men de store forandringene blir det ikke. Butikken har i dag et stort vareutvalg, til og med truser for menn, og det skal vi fortsette med. Strikking er sterkt på vei inn igjen og mange unge har tatt opp den tradisjonen. Jeg har jobbet lenge for Norunn med blant annet montering, et fag jeg føler jeg behersker. Alle som trenger hjelp og råd skal få det hos oss, sier Tolfsen.

Elma har i dag 40 garntyper innenfor de fire veggene. Butikken har ikke lager og hvor mange nøster som ligger i hyllene nå, får vi ikke svar på før vareopptellingen er unnagjort.

Camilla Tolfsen har overtatt Elma etter at Norunn Abrahamsen har drevet den i 25 år. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no