Mur i Sør med Tom Arne Aamodt, skal utvikle kvartal to i Kristiansand og bygge 170 nye leiligheter. (Foto: Plantegninger fra ARK-NET AS)

- Blir ikke gjeldfri med det første

  Nicolai Prebensen
  02. jan 2018
  12:51
Mur i Sør, med Tom Arne Aamodt i lederstolen, har kjøpt opp eiendommer og skal bygge et nytt boligkvartal i Kvadraturen i Kristiansand.

– Vi planlegger å bygge en ny bydel i byen, med byens mest sentrale hage for alle beboere. Hvis man har et rekkehus å selge på Hellemyr, Hånes eller Søm, skal man ha mulighet til å kjøpe leilighet midt i byen med alle fasiliteter rundt seg, sier Aamodt til fvn.no søndag.

170 leiligheter
Byhaven, som er navnet på boligprosjektet, skal romme 170 leiligheter og utbyggingen er estimert til rundt en halv milliard kroner i følge avisen. Mur i Sør har overtatt 75 prosent av prosjektet mens Asbjørn F. Asbjørnsen har kjøpt seg opp til 25 prosent. Boligene skal bygges øverst i Markensgate, mellom Kristian IVs gate Kirkegata og Tordenskjoldsgate.

Mur i Sør har 64 ansatte og hadde i 2016 en omsetning på 208 millioner kroner. Overskuddet var samme år på 15,6 millioner kroner og Aamodt sier til Fædrelandsvennen at positive resultater genereres til å utvikle nye prosjekter.

- Vi har bensin på tanken til å strekke oss mot nye mål. Jeg har klokkertro på markedet vi er i. Bare det bygges en plass folk vil bo, selges det alltid, sier Tom Arne Aamodt.

- Ikke gjeldfri
- Dette koster mange penger, og jeg blir ikke gjeldfri med det første. Heldigvis er jeg ikke så gammel, jeg har mange år igjen å jobbe, sier han til avisen.

Mur i Sør har byggeprosjekter over hele Sørlandet og i 2017 solgte de over 100 enheter, bedriftens beste år på lenge.

Det er her i kvartalet mellom Markensgata og Kirkegata og mellom Kristian IV¨s gate og Tordenskjoldsgate Mur i Sør vil bygge 170 nye boenheter. (Foto: Plantegninger fra ARK-NET AS)

En hage på to mål skal være til disposisjon for beboerne i det nye kvartal to i Kristiansand. (Foto: Plantegninger fra ARK-NET AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no