Vakrere blir det ikke. N247 ønsker alle lesere et riktig godt nytt år. (Foto: Nicolai Prebensen)

Runder snart fem år og 20 millioner leste artikler

  Nicolai Prebensen
  31. des. 2017
  16:24
Den 28. februar 2013 begynte testingen av nettstedet N247 i det skjulte. Først noen måneder senere gikk vi «på lufta», litt uforberedt da Fædrelandsvennen ringte redaksjonen etter at de hadde fått tips om et nytt nettsted i Søgne og Songdalen.

Ny nettavis for Søgne

Vi var ikke helt klare dengang men måtte bare kaste oss rundt etter «avsløringen». Enkelte tunger mener vi fremdeles ikke er klare, men tallenes tale er klar. Innen 28. februar 2018 vil vi ha passert 20 millioner leste artikler på N247, brorparten av disse de siste tre årene hvor N247 har vært i en rivende utvikling. Toppsakene har blitt lest over 60.000 ganger, enten det er pc, mac, mobil eller nettbrett.

Vinneren i vår korte historie er multitalentet André Kløvfjell som i 2015 bygde 
«Superspeed IV», (bildet) sjekta som han og kamerater fikk til å «gå» over 25 knop.

Den saken er nå lest/sett på våre sider 63.000 ganger og videoen som ble lagt ut på YouTube er vist 177.000 ganger på nettstedet.

Julebordet
Det var ikke langt unna denne saken ble slått av de oppfinnsomme entreprenørene, rørleggerne og kokkene som like før jul 2017 arrangerte julebord for sine leverandører. Gjestene måtte arrangere julebord for 100 andre inviterte. Den saken har per nyttår blitt lest over 56.000 ganger og truer Kløvfjell kraftig som N247s mest populære artikkel noen gang.

Hvis noen skulle lure på hva som er vår minst leste sak, er tittelen på denne «Pass deg for elgen i kveld», publisert den dagen vi gikk «på lufta» i skjul. Den er lest rundt 450 ganger på tross av at den ikke er lesbar etter et systemskifte for noen år siden. Den handlet om fullmåne og elgens vandringer i nattemørket og over veiene i distriktet. Ikke akkurat en «kioskvelter», som vi kalte det den gangen vi jobbet med papiraviser.

Mange flotte mennesker
Det som har vært det aller mest fantastiske med å drive avis i Søgne og Songdalen i snart fem år er at vi får treffe et utall hyggelige, imøtekommende og ikke minst arbeidsomme mennesker i alle aldre. Frivilligheten i bygdene våger jeg å påstå er i norgestoppen. Vi vil selvsagt neste år lage enda flere gode reportasjer for å gi oppmerksomhet til dem som sjeldent eller aldri får «førstesideoppslag», eller blir hyllet for det fantastiske arbeidet de gjør.

Veien videre
Mye skjer i medieverden, og det går bare fortere og fortere. N247 vil følge utviklingen og mye vil skje også hos oss i tiden som kommer. Dette vil jeg ikke komme inn på i denne artikkelen, men vi tror det vil merkes fremover. Også det visuelle vil vi forbedre, både stillbilder og videoreportasjer skal forbedres, og tekst og innhold er det alltid mulig å forbedre.

Om to år i dag er det siste dagen Søgne og Songdalen kommuner står som selvstendig kommune. 1. nyttårsdag 2020 er vi Nye Kristiansand og vi skal følge utviklingen mot den nye kommunen nøye. Det er vår plikt som nyhetsformidlere å gjøre det, og vi skal passe på at det foregår slik det skal. Hvis ikke skal dere få beskjed.

Inntil et nytt år starter i natt, og noen timer til senker vi i redaksjonen skuldrene et lite hakk, men lover å melde fra om hendelser om de skulle oppstå. 

Godt Nytt År
Vi ønsker alle våre lesere et riktig godt nytt år, og ikke glem å tipse oss om du har noe på hjertet eller ser noe som er i ferd med å utvikle seg.

Nicolai Prebensen
Redaktør N247
Sist oppdatert 31.12.2017 klokken 16:25 av Nicolai Prebensen

Godt nytt år fra N247. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no