Innsendt
Alle KKSørs stripebelter fikk nye belter nå i desember. (Foto: Fiona Hayward)

Desembergraderinger i KKSør

  Nicolai Prebensen
  28. des. 2017
  17:30
Karateklubben Sør har hatt sin halvårige graderinger for de av sine medlemmer som var klare for å gradere til nytt belte. 

Her er graderingsresultatene:
Grønt stripebelte: Rayan Shima Maiga (10) og Håvard Qvale Nygård (11).
Lilla stripelbelte: Joachim Loka Iversen (11) og Julie Simonsen Eidissen (11).
Gult helfarget belte: Noah Karstensen (10), Tellef Emil Pettersen (9), Sander Øigård (10), Sebastian Røisland (10), Malin Loka Danielsen (10), Tor Christian Thorsland (10), Daniel Olsen (11), Pauline Cecelia Pettersen (11), Franzisca Harnack (11), Karen Stie Borøy (11) og Monica Sæbø (48).

Karen Stie Borøy gjorde en spesielt god gradering, og fikk hoppe over det lilla stripebeltet.

Oransje helfarget belte: Patrick Guldborg (11), Krister Frantzen (12), Even Moen (12), Sandor Milan Toth (12), Rebecca Larsen (12), Johan Wikne (13), Daniel Wikne (13), Juliette Vadseth (11) og Malin Stavenes (30).
Grønt helfarget belte: André Hansen (11), Synne Røisland (12), Homa Alemi (15) og Eivind Pettersen (54). 

Dro til Mandal
Kravene til å bestå en gradering øker med høyere beltegrader. I KKSør skjer graderingene til de høyere beltene helst sammen med en annen klubb. Det gjøres slik blant annet for å sikre objektiviteten i bedømmelsen. Denne gangen skjedde disse høyere graderingene i Mandal, sammen med Mandal karateklubb. 

Resultatene her var, for KKSør sin del:
Blått belte: Nikoline Vadseth (14).
Brunt belte: Nicklas Jonassen (16) og Tone Martha Sødal (50).
Det var ingen sortbeltegraderinger i KKSør dette halvåret.

Basic, kata og kamp
På karategradering prøver man å vise hvilke ferdigheter man har tilegnet seg som utøver siden siste gradering. Det er et panel av høyt graderte utøvere som avgjør om man har nådd det nødvendige kompetansenivå for den nye beltegraden, eller ikke. Barn under 13 år, og ungdom og voksne som nylig har begynt å trene, graderer gjerne hvert halvår. På gradering til stripebelter og til gult belte gjør man basic-teknikker og teknikker i faste mønstre, også kalt kata, mens det fra og med oransje beltegradering i tillegg kreves at man kan bruke teknikker i kamp.

Karate er en av de få idrettene der gutter og jenter, voksne og barn trener sammen og samtidig, og på samme premisser. Barn under 13 år må gjennom en rekke stripebelter før de får prøve seg på det gule helfargede beltet, mens voksne og ungdom over 13 år får gå rett på det gule, før de etterhvert også kan prøve å jobbe seg oppover i beltegrad. Det kreves et visst antall treninger og tilegnet kompetanse før man kan få godkjenning fra hovedtrener for å få lov å gradere til de helfargede beltene over gult belte.

Vårsemesterets karatetreninger for KKSør begynner torsdag 4.januar.

Fiona Hayward
Tone Martha Sødal
Karateklubben Sør

Alle gul- og oransje-belter klarte kravene til sine nye belter da de graderte i KKSør før jul. (Foto: Fiona Hayward)

KKSørs høyere graderte måtte til Mandal karateklubb for å gradere til sine nye blå og brune belter. Nikoline Vadseth (14), blått belte. Brunt belte: Nicklas Jonassen (16) og Tone Martha Sødal (50). (Foto: Fiona Hayward)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no