Silje Gundersen (13) og Malene Tjomsland (11) fra Søgne er storfornøyde med satsingen på jentehockey. (Foto: Amalie Henden)

Jentehockeylag historiske på Sørlandet

  Amalie Henden
  22. des. 2017
  14:02
Kristiansand Ishockeyklubbs JU10 er Sørlandets første rene jentelag, og med det historiske. 

På denne tiden i fjor hadde Jentelaget kun fire spillere, men per idag er det 24 ivrige påmeldte, hvor ti av spillerne er fra Søgne og Songdalen.

Drømmer om landslaget
En av dem som trener med Jentelaget er Silje Gundersen (13) fra Søgne. Hun har spilt ishockey siden hun var åtte år og trener hver eneste dag. Det har ført til at hun blant annet har blitt tatt ut til Mats Zuccarellos All Star Game i Stavanger og møtt hele Norges ishockey-helt hele fem ganger.

- Jeg elsker ishockey og har gjort det siden naboen min tok meg med på ishockeyskole da jeg var liten. Jeg har masse energi som jeg bruker når jeg spiller og drømmen min er å komme landslaget, sier tenåringen. 

I tillegg til de tre ukentlige treningene med Jentelaget trener hun med U16-laget og spiller med U15, begge blandingslag med både jenter og gutter. Silje er også en av tre spillere som er tatt ut på kretslaget, mens Malene Tjomsland (11) spiller i Nasjonal Serie sammen med Stavanger Jentelag U13.

"Verdens beste barneidrett"
Trener for Jentelaget, Sjur Wangen, sier det er utrolig gøy med rent jentelag og sier at ishockey blir sett på som en «guttesport», er sprøyt.

- Ishockey er verdens beste barneidrett. Det er fokus på både balanse, motorikk, styrking av knær og ankler, for ikke å nevne det sosiale. Det er ikke mulig å bli god i ishockey alene, det er en lagsport. Jentene er utrolig ivrige og vi fokuserer mye på mestringsfølelse. Det er drivkraften i en hver barneidrett, forteller Wangen som har vært tilknyttet Kristiansand Ishockeyklubb i syv år.

Garderobekultur og samhold
Fordi ishockey krever mye utstyr, møtes jentene gjerne en halvtime før treningsstart for å gjøre seg klare.

- Det blir en helt spesiell garderobekultur hvor jentene kan sosialeres mens de gjør seg klare. Det blir knyttet sterke vennskapsbånd og de eldre hjelper ofte de yngre å få på seg utstyret, sier Wangen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jentelaget til Kristiansand Ishockeyklubb på Idda Arena torsdag ettermiddag. (Foto: Amalie Henden).

Inviterer til romjulshockey
Anne Lene K. Hansen er jenteansvarlig i Kristiansand Ishockeyklubb og ønsker å rekruttere flere jenter i alderen fem til tolv til klubben. 28 desember arrangerer hun derfor "Romjulshockey" fra klokken 18-19.30 på Idda Arena i Kristiansand. 

- Det er gratis for alle som vil komme. Vi ønsker i hovedsak jenter mellom fem og tolv fordi det er «kjernealderen» for å starte med ishockey, men alle er velkomne, sier Hansen.

13. og 14. januar neste år arrangerer også Jentelaget sin første turnering på hjemmebane. Ti lag er så langt meldt på. 

- Det er storsatsing på jentelag i både klubben og kretsen akkurat nå, vi håper at enda flere ønsker å være med fremover, forteller Hansen og legger til at hun selv er best «off-ice».
Sist oppdatert 22.12.2017 klokken 18:05 av Nicolai Prebensen

Anne Lene K. Hansen er jenteansvarlig i Kristiansand Ishockeyklubb og håper flere jenter vil prøve seg fremover. (Foto: Amalie Henden)

Silje Gundersen (13) drømmer om å komme på landslaget i ishockey. (Foto: Amalie Henden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no