Høllegada laget i pepperkakehus. slik elevene ved 7.trinn på Lunde skole ser den kjente gata. (Foto: Jon Aamodt)

Har laget Høllegada med pepperkakehus

  Jon Aamodt
  15. des. 2017
  13:49
Elevene på 7.trinn ved Lunde skole viste fredag frem sin egen versjon av Høllegada. Den har de laget av pepperkakehus etter at lærer Camilla Nilsen fikk ideen om å kombinere flere kompetansemål med tanken om å gjøre noe litt utenom det vanlige nå før jul.

- Elevene har vært kjempeflinke og veldig ivrige med å få dette til. De har studert bilder av husene i gata og har i tillegg hatt hjelp av bilder og kart fra Google når de har arbeidet med prosjektet. De har vært utrolig nøye med å få med detaljer utenfor husene, sier Nilsen og viser fram trapper, dørfarger, søppeldunker og flere detaljer som elevene har lagt vekt på.

Artikkelen forsetter under bildet.
Elevene har vært nøye med detaljer fra Høllegada. Her er kringla utenfor det gamle bakeriet kommet tydelig fram i modellen. (Foto: Jon Aamodt).

Hun forteller også at flere av de andre lærerne ble litt «sjokka» da de fikk se resultatet. Selv om de visste hva vi holdt på med hadde de ikke forventet dette resultatet. 

Har vært innom mange fagområder
Arbeidet med pepperkakegata har pågått i to uker og Nilsen sier at her har elevene vært innom flere områder som henger sammen med målsettingen i undervisningen.

- De har studert lokal arkitektur, benyttet seg av kunnskap om målestokk og vært innom tema innen håndverk og kunst. Så her får vi benyttet mye av den kunnskapen vi leser om, sier hun.

Fredag var det visning av pepperkakegata for foreldrene. Nilsen forteller om kjempegod stemning og et prosjekt hvor alle har vært positive. Hva som skjer med gata senere kan hun ikke svare på i dag, men kanskje kan det bli nye «byggeprosjekter» ved en senere anledning. 

Det var lærer Camilla Nilsen som fikke ideen til pepperkakegata og hun er i dag kjempefornøyd med resultatet av elevenes arbeid. (Foto: Jon Aamodt)

Høllegada laget i pepperkakehus. slik de 51 elevene ved 7.trinn på Lunde skole ser den kjente gata. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no