Randi Nesheim Borøy og Reidun Bille i garasjeatelieret i Høllen tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Ra-Re treting med sjel i Høllen

  Nicolai Prebensen
  12. des. 2017
  19:26
- Det er bare å komme ned, vi er her 10-12 timer hver dag syv dager i uken, minst, sier Reidun Helen Bille og Randi Nesheim Borøy når vi spør pent om å komme på besøk i garasjen på Tingstuveien 18. Der finner vi garasjeatelieret Ra-Re treting med sjel. 

Der har de to livskraftige jentene rigget seg til med et verksted hvor de utelukkende jobber med plank, skjærer den i passende stykker, pusser og maler kunst på bordbitene.

- Akkurat nå er vi inne i en Pushwagner periode, sier de med en rungende latter og fortsetter:

- Det som er så fint med dette er at når du er lei bildet, kan du legge plankene i peisen og varme deg, sier de to.

- Terapi
- Dette er terapi, sier Reidun i en litt mer alvorlig tone. Det hele startet da min mann Edvin fikk diagnosen ALS og ble dårlig. Da fant vi jentene ut at vi skulle rydde i garasjen hans og ordnet med en fin sitteplass med TV og det hele til Bille. Han ordnet med alt av verktøy, ga oss gode råd om alt, og vi er skyldige han absolutt all den gleden vi føler over å sitte her hver dag, sier jentene.

Edvin Bille gikk bort sist juli, og siden da har Randi og Reidun vært i garasjen hver dag og jobbet med sine pyntegjenstander og gaver.

- En engel
- Han var en engel, og er det fremdeles. Han følger nok med og passer på oss, sier Randi stille.

Så var det plutselig «full fyr» i garasjen igjen.

- Vet du? Plank er dyrt, så vi drar rundt på byggeplassene og spør om kapp. Vi ringer snekkeren hvis ikke han er der og vi får alltid ja. Vi er også på byggesentrene og spør litt frekt, men det er bare blide mennesker å møte i denne bygda. Det hender vi kjøper også, men hjelpe oss vel, hvor dyrt det er. Som vi sa fikk vi alt av verktøy av Bille, men jeg handlet litt ekstra verktøy som julepresang til meg selv nylig. Så «galt» er dette blitt, sier Randi videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Noe av produksjonen som skal på stand på Tangvall fra torsdag av. (Foto: Nicolai Prebensen).

Stand
Førstkommende torsdag skal de kreative jentene ha stand med kunsten sin utenfor det som en gang var en pub på Tangvall.

- Det blir sikkert iskaldt, men vi kan sikkert få sponset noe varmt tøy eller en bålpanne, så går nok det bra. Vi skal stå der hver dag frem til jul, sier de to.

- Dessuten har vi gjort en avtale med Ragnar (Olsen) på sporten om at vi skal få varmen i oss hos han, ler de høyt.

Det ligger mange ferdige produkter klare til salgs i garasjen i Høllen.

- Ja, vi tilbringer det meste av den tiden vi er våkne her i garasjen. Det er bare å stikke innom. Hvem som helst er velkommen og vi har alltid varm kaffe. Annet er det kleint med. Vi har noen Marie-kjeks og litt rislunsj, ut over det er det oss to, verktøyet, malingen og plankene. Vi er som et gammelt ektepar som stortrives i lag. Vi er heldige rett og slett som kan ha det sånn. Og vi er takknemlige, veldig takknemlige, sier de som nå gleder seg til å treffe folk på Tangvall fra torsdag av.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det er der inne vi sitter, sier Randi og Reidun til N247 tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Bortgjemt?
Jentene har utstilling i garasjen, og vinduene er dekket med kunst. På spørsmål om de ikke har gjemt seg litt bort nesten helt ytterst i Høllebukta, svarer de nei.

- Folk kjører forbi mange ganger om dagen, og de ser jo hva vi har utstilt i vinduene. Det bor jo fine folk utenfor garasjen og de kommer innom.

- Helt ærlig så har vi besøk både titt og ofte. De blir ikke lenge, for det er litt kaldt her inne. Om det er for å se på kunsten eller oss vet vi ikke, for vi tar oss jo svært flott ut i de godt brukte arbeidsdressene, ler de høylytt.

Latteren sitter løst når Randi og Reidun jobber i garasjeatelieret i Høllen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no