Det blir et hardkjør med handlekurvene for Svein Arild Vilhelmsen og Jan Tore Weire i år også. Varene går ut like før julaften til mennesker som trenger det. (Bildet er fra fjorårets "aksjon"). (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vil ikke at Svein Arild skal stå for dette alene

  Nicolai Prebensen
  10. des. 2017
  20:32
I mange år har Svein Arild Vilhelmsen levert ut matkorger til de som trenger det mest i forkant av julen. Maten blir kjørt ut av Kiwi Brennåsen ved hjelp av gode medhjelpere i dagene før julaften til folk i Søgne, Songdalen og noen andre steder, som han selv sier.

I fjor fant songdølen Jan Tore Weire ut at det var for galt at Vilhelmsen skulle stå for dette alene og inviterte til dansk julefrokost hjemme hos seg selv. Alle som kom bidro til innsamlingen, og da kjøpmannen hørte dette lovet han å doble summen som kom inn.

Han hadde regnet med rundt 5000 kroner. Det kom inn adskillig mer uten at den rause kjøpmannen brydde seg om det.


I fjor bidro gjestene til Weire med 26090 kroner til matkorgene. I helgen var det tid for ny frokost, og i år la de rund 75 gjestene fra seg den nette sum av kroner 34560 kroner, inkludert bidrag fra Søgne og Greipstad Sparebank og Lions Greipstad.

- Fornøyd
- Jeg er selvsagt fornøyd, men vi kunne gjerne hatt enda flere folk innom. Vi serverer frokost hele dagen og gjerne utover kvelden også. Dette er en hyggelig sammenkomst som også gjør nytte for seg, sier Weire til N247 søndag kveld.

- Vi får hjelp av mange til å arrangere denne frokosten. Europris Brennåsen, Grim Bakeri, Floriss Brennåsen har alle bidratt med bestikk, brød og kaker samt pynt til «lokalet», fortsetter han.

Mye mat
Weire forteller videre at han har en klar formening om hvor mye som egentlig går ut av butikken på Brennåsen i dagene før jul.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jan Tore Weire under julefrokosten i Songdalsveien 16 i helgen. (Foto: Privat).

- Beløpet er større enn det vi samlet inn i helgen, og som vanlig er Svein Arild raus. Han har lovet å legge til det som mangler, og igjen kan jeg ikke gjøre annet enn å ta av meg hatten for den fyren. I tillegg skal han dele ut en million kroner til lag og foreninger i romjula.

- Jeg vil gjerne takke han for innsatsen han gjør. Samtidig vil jeg takke alle som har vært med på å bidra til vår innsamling, ingen nevnt, ingen glemt. Jeg vet at de som får maten trenger den, avslutter han.
Sist oppdatert 10.12.2017 klokken 21:14 av Nicolai Prebensen

Svein Arild Vilhelmsen og Jan Tore Weire under "aksjonen" i forkant av julen 2016. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no