Tom Erik Dønnestad i Nullvisjonen inviterer sammen med Statens vegvesen til gratis oppfriskningskurs for bilførere over 65 år. (Foto: Nicolai Prebensen)

65 eller eldre? Gratis kurs, uten eksamen

  Nicolai Prebensen
  10. des. 2017
  14:24
24. og 25, januar arrangerer Statens vegvesen og Nullvisjonen i Søgne, Songdalen og Vennesla trafikalt oppfriskningskurs for voksne bilførere.

- En voksne bilfører er ofte ansvarsbevisst og mange føler behov for å friske opp de teoretiske og praktiske kunnskapene når det gjelder bilkjøring. Trafikkbildet er i endring og mange ønsker å oppdatere seg på det som gjelder nå, og gjerne på en hyggelig måte. Derfor arrangerer vi dette kurset på nyåret, helt uten eksamener eller med risiko for å miste sertifikatet, sier Tom Erik Dønnestad i Nullvisjonen.

- Vi ser av statistikkene til Vegdirektoratet og Statens vegvesen at over 30% av dem som mistet livet i trafikken i 2015 var over 65 år. Ved å gjennomføre dette kurset kan man oppnå en risikoreduksjon på 25 prosent i målgruppen, under forutsetning av at alle bilførere over 65 år deltar i kursopplegget, fortsetter han.

To dager
Han forteller at kurset går over to dager om ettermiddagen, og vil vare rundt fire timer begge dagene.

- Flere tusen voksne bilførere har gjennomført kurset andre steder i landet og erfaringene fra deltakerne er svært positive. Kurset er helt frivillig og ingen blir testet, hverken teoretisk eller i trafikken. Kurset er kun en hyggelig måte å friske opp kunnskapene på, fortsetter Dønnestad.

Kurset foregår i et kurslokale på Seniorsenteret og det er deltakerne selv som velger tema.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Trafikkbildet er i endring og mange ønsker å oppdatere seg på det som gjelder nå, på en hyggelig måte, sier Tom Erik Dønnestad i Nullvisjonen. (Foto; Nicolai Prebensen).

Mange tema
- Vikeplikt, rundkjøring, vegoppmerking, lyskryss, motorvei, lysbruk, forbikjøringer og parkeringsbestemmelser er temaer som ofte går igjen. Er du interessert i å delta på dette kurset som er helt gratis, kan du kontakte Kai Gjertsen på telefon 481 55 092 eller til meg på telefon 906 67 689 eller via epost tom.erik.donnestad@sogne.kommune.no, avslutter han.

Nullvisjonen og Statens vegvesen inviterer til trafikalt oppfriskningskurs i januar 2018. (Foto: Illustrasjonsfoto fra Statens vegvesen.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no