- Skolene i Søgne fortjener ros for at de har ryddet tid og rom slik at elevene har kunnet forberede denne utstillingen, sier Mardon Brunvatne i Søgne Kunstlag. (Foto: Jon Aamodt)

Spektakulær søppelkunst

  Jon Aamodt
  08. des. 2017
  07:09
Det er en spennende utstilling åttendeklassingene i Søgne og billedkunstner Jo Abusland viste fram til elever og inviterte på prestegården torsdag. Utstillingen «Ressurser på avveier» åpner for publikum 10. desember, men allerede torsdag ble resultatet presentert i en lukket visning.

Utstillingen i «Galleri Fjøset» er et visuelt fargesprakende produkt. Her er alt fra tomme snusbokser, tomflasker og større gjenstander benyttet til å lage lamper og ulike spektakulære montasjer. En annen og kanskje enda viktigere side ved dette prosjektet er at det er med å sette fokus på den marine forsøpling og de globale problemer dette fører til.

Roser skolene
Søgne Kunstlag har vært en viktig pådriver for prosjektet og Mardon Brunvatne sier på vegne av kunstlaget at han setter stor pris på den mottakelsen prosjektet har fått i skolene.

- Vi vet hvordan det kan være med tid i undervisningen, men her har skolene stilt opp og lagt til rette for elever og kunstneren som har vært involvert i prosjektet. De har ryddet både tid og plass så det har vært mulig å få til denne utstillingen, sier Brunvatne.

Ler mer om forberedelsene til utstillingen: «Ressurser på avveier» vises på prestegården

Før utstillingen ble vist fram torsdag var elevene samlet i kultursalen til foredrag ved marinbiolog  Per Erik Schulze og samtaler med Brunvatne. 

- I fjor var elevene selv med å montere utstillingen, men med 120 elever tror vi det kunne blitt litt kaotisk. I år har vi ved kulturenheten tatt dette arbeidet og fått hjelp av valgfagselever fra Tinntjønn skole, sier kulturkonsulent Marit Gjertsen.

Åpen utstilling
Søndag 10 desember klokken 14.00 åpnes utstillingen for publikum. Det bli innslag fra kulturskolen og kunstnersamtale ved Mardon Brunvatne i forbindelse med åpningen søndag. 
Sist oppdatert 08.12.2017 klokken 07:09 av Nicolai Prebensen

Elevene fikk se det ferdige resultatet av "Ressurser på avveier" på Søgne gamle prestegård torsdag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt)

Elevene har laget ulike montasjer av søppel som er sanket i skjærgården og langs elva i Søgne. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no