- Jeg vil gi en oppskrift på å få tilbake 10 års tapt muskulatur, sier kommuneoverlege Vegard Nilsen som tirsdag holder foredrag om naturlig aldring på Søgne bibliotek. (Foto: Jon Aamodt)

- Få tilbake 10 års muskeltap med enkle tiltak

  Jon Aamodt
  04. des. 2017
  14:58
- Allerede når du har passert 20 år starter svekkingen av menneskekroppen. Noe av dette, for eksempel at nyrene våre svekkes, kan vi ikke påvirke. Andre ting derimot som musklene, kan vi vi stor grad påvirke selv, sier kommuneoverlege Vegard Nilsen som tirsdag skal holde foredrag om naturlig aldring på Søgne bibliotek.

Nilsen forteller at etter at vi har passert 30 år vil nyrefunksjonen svekkes omtrent en prosent i året. Det betyr at når du er 80 år er reduksjonen på 50 prosent.

Oppskrift på å få tilbake tapte muskler
- Dette kan du ikke gjøre noe med, men jeg vil gi publikum en oppskrift på hvordan du med enkle tiltak kan få tilbake 10 års muskeltap, og det bare i løpet av tre måneder, sier han.

Han legger til at folk flest vet mye om kroppens aldring og også endel om hva de bør eller ikke bør gjøre, men det kan kanskje hjelpe å få høre det likevel, spesielt når det kommer fra legen som folk er vant til å lytte til. 

- Ingen ting galt sagt om hjemmesykepleien, men det å få lov til å leve det frie livet så lenge som mulig, å kunne klare seg selv, stå opp når du vil, spise når du vil og klare seg selv uten hjelp fra andre er vel det de fleste av oss ønsker, sier kommuneoverlegen.

Åpent for alle
Arrangementet i biblioteket tirsdag klokken 19.00 er i regi av kampanjen «Hånd i hånd» og prosjektleder Heidi Johansen. Alle som ønsker en spennende forelesning om aldring og hva vi selv kan gjøre for å påvirke aldringsprosessen er velkommen til å høre en engasjert kommuneoverlege fortelle og komme med sine anbefalinger.  

- Kan vi bremse eller fremskynde kroppens aldring gjennom de valgene vi selv tar? Dette er noe av det kommuneoverlege Vegard Nilsen vil snakke om på Søgne bibliotek tirsdag kveld. (Foto: Arkiv; Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no