Dennis Aateigen svømte en kjempesterk finale i 200 m rygg og ble nordisk juniormester på distansen. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Dennis Aateigen nordisk juniormester

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  04. des. 2017
  14:09
16-årige Dennis Aateigen fra Team Sør/KSA, med John Heddeland som trener, svømte en kjempesterk finale på 200 meter rygg i Junior Nordisk mesterskap i svømming og vant distansen på tiden 1.59.45 og var halvsekundet foran 17 årige Alanas Tautkus fra Litauen.

Dette skriver Steinar Tangstad på Agder Svømmekrets Facebook-side sent søndag kveld.

Andreplass i forsøkene
Han skriver videre at etter andreplass i forsøkene med 2,01.72 som er 1,63 sekund over personlig rekord (2,00,09), satt i Junior NM i Aquarama for 14 dager siden, følte han seg veldig opplagt foran finalen.

- På tredjeplass kom Dennis største konkurrent dette året her i Norge, Andre Gregusson fra OI som fikk 2,00,37 etter å ha vunnet forsøkene tidligere på dagen, skriver Tangstad.

I skrivende stund sitter Dennis på et fly på vei fra Island til Oslo og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar. Far Morten sier til N247 at dette var stort. 

- Høyere enn norgesmesterskapet
- Jeg snakket med han i går og han setter denne seieren høyere en norgesmesterskapet på 200 meter rygg i seniorklassen sist sommer, forteller Aateigen og legger til at det er ikke så mye annet Dennis bruker tiden på. 

-  Skolen tilrettelegger for at han skal få drive på dette nivået. Alle hans kameratrer driver jo med det samme, så dette trives han med. Nå må vi bare få på plass en svømmehall i Søgne slik at han slipper all reisingen til Kristiansand, legger han til.
Sist oppdatert 04.12.2017 klokken 14:25 av Nicolai Prebensen

Dennis bruker det meste av fritiden i Aquarama i Kristiansand. Her sammen med kameraten Johannes Hope på trening for et par år siden. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no