Søgne-jenta Benedikte Sofie Ribe skal synge for nobelprisgjester i Oslo 11. desember. (Foto: Nicolai Prebensen)

Synger for nobelprisgjester i Oslo

  Nicolai Prebensen
  01. des. 2017
  19:11
Den 11. desember skal Søgne-jenta Benedikte Sofie Ribe synge på Nobelinstituttet under en middag som arrangeres i etterkant av årets fredsprisutdeling i Oslo.

Det skriver Fædrelandsvennen fredag.

- Jeg ble spurt om å synge på en høytidelig middag som arrangeres av Nobelinstituttet etter at selve prisutdelingen er ferdig. Det er veldig ærefullt å bli spurt om dette, sier Ribe til avisen.

- Sjarmere
- Det kommer mange viktige personer som skal sørge for jobb til senere anledninger. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste, og sjarmere så mye jeg kan, sier hun.

Ribe har studert ved Franz Liszt-akademiet i Budapest og er nå tilbake i Oslo hvor hun videreutdanner seg på Barrat Due musikkinstitutt. I tillegg til utdannelsen jobber hun som frilanser og er kjent for en rekke konserter her i hjembygda.

For en uke siden sang hun i kunnskapsdepartementet hvor en rekke politikere var til stede, deriblant kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. På Nobelinstituttet synger hun to sanger.

- Morsomme
- Jeg skal synge et par sanger som er ganske morsomme. Jeg tror en slik setting trenger det, sier hun til Fædrelandsvennen.

Med det har hun et mål om å ufarliggjøre den klassiske tradisjonen som mange forbinder med opera. 

- Musikkformen kan også være veldig gøy, avslutter hun.

Benedikte opptrer også under Julegallaen i Søgne Hovedkirke lørdag 16. desember.

Benedikte under forberedelsene til fjorårets konsert med Søgne Musikkorps. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no