Sigbjørn Endresen med Autosett som er produsert i to størrelser. (Foto: Nicolai Prebensen)

Leireheias "Petter Smart"

  Nicolai Prebensen
  15. aug. 2013
  17.38
Den populære krabbe- og fiskefangeren kom på markedet i 2003, og nå lanserer han "Autosett", et "sniksnøre" som ruller seg ut til perfekt dybde av seg selv.

Den tidligere fiskeren hadde i mange år brukt "sniksnørene" som han selv måtte rulle ut, i tillegg fikk han til stadighet lodd og krokene i armen, og når han tok inn igjen snøret ble han ofte gjennomvåt oppover armene. For en god del år siden satte den erfarne fiskeren seg ned og begynte å klekke ut en idé om en forbedret utgave av "sniksnøret". 

- Det tok noen år, og etter mye prøving og feiling mener jeg nå at jeg har en veldig god løsning på fiskeredskapet. Jeg satte på et håndtak, forandret designet på flyteelementet betydelig, og nå fungerer "Autosettet" veldig bra. Jeg har tatt mye stor torsk på prøvemodellene, sier fiskeren som i mange år drev pilkefiske i Skagerak, på Færøyene, i Lofoten og i Nordsjøen. - Nå er den endelige modellen ute i markedet, og det blir veldig spennende å se hvor dette bærer hen, sier Endresen til N247.

- Utsettingen foregår ved at du frigir lodd og kroker fra "Autosettet", agner, slipper lodd og kroker i sjøen og kaster resten etter. Tyngden på loddet gjøre resten av jobben til bunnen er nådd. "Autosettet" ruller rundt seg selv og stopper når loddet ikke lenger trekker nedover. Når snøret skal inn igjen er det bare å ta tak i håndtaket og rulle inn sena som på en vanlig rigle, sier den nå ivrige hobbyfiskeren. 

Når vi spør oppfinneren om han er villig til å teste produktet for åpent kamera, svarer Endresen: - når som helst. Vi tok ham på ordet, og til uken blir det testfiske av "Autosett", videodokumentert her på N247.

Sist oppdatert 15.08.2013 klokken 17.41 av Nicolai Prebensen

Autosett produseres i to størrelser. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no