Demokratenes Vidar Kleppe vil at kommunene i Nye Kristiansand skal forskuttere en ny videregående skole på Tangvall. - Fylkespolitikerne kan ikke sette Søgne kommune i en slik skvis som fylkesrådmannen nå vil, sier han til N247. (Foto: Vest-Agder fylkeskommune)

Videregående skole på Tangvall: - Nå må storebror rekke ut hånden

  Nicolai Prebensen
  24. nov. 2017
  09:40
- Jeg er selv både fylkespolitiker og bystyrerepresentant i Kristiansand og når fylkeskommunen ikke vil, får vi nå se hva Nye Kristiansand er verdt. Det er mange av de samme politikerne som sitter i kommunestyrene og bystyret som også er fylkespolitikere. Jeg er også første vara i Fellesnemnda og vi kan ikke sette Søgne kommune i den skvisen om sambygging av nytt skolesenter på Tangvall som fylkeskommunen nå gjør.

Dette sier Demokratenes Vidar Kleppe til N247 sent torsdag kveld. 


Fylkesrådmann Tine Sundtoft har foreslått å utsette byggingen av ny videregående skole med to år slik at ferdigstillelsen av skolen blir i 2024 mot tidligere vedtatt 2022. Søgne kommune må oppgradere Tangvall ungdomsskole for rundt 25 millioner kroner hvis ikke skolen står ferdig i 2022. Prosjektet er planlagt med mange fellesarealer for de to skolene.

- Forskuttere
- Det er jo akkurat slike saker vi skal samarbeide om i en felles kommune. Jeg mener bestemt at storebror Kristiansand må rekke ut hånden å starte en prosess som i fellesskap med Songdalen og Søgne kommune forskutterer en ny videregående skole på Tangvall. Det blir fullstendig feil hvis Søgne må vente på å bygge en ny ungdomsskole fordi det snakkes økonomi og elevgrunnlag. Søgne har ventet lenge nok på denne skolen nå, og har i tillegg blitt lovet denne i altfor mange år, sier Kleppe videre og har dermed kastet seg inn i debatten om skolesenteret på Tangvall.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Fylkestinget i Vest-Agder skal i midten av desember behandle fylkesrådmannens utsettelsesforslag om ny videregående skole på Tangvall. (Foto: Jon Aamodt).

- Nå er innspillet kommet, og jeg skal som både fylkespolitiker og bystyrerepresentant kjempe for saken. Det er bare to år til vi er en kommune, og dette er den første prøvesteinen på hvordan det politiske miljøet blir i årene som kommer. Her kan vi i Kristiansand vise at vi mener alvor med ønsket om å danne en ny felles kommune, og ikke bare bli flere innbyggere med Søgne og Songdalen på slep, avslutter Kleppe.
Sist oppdatert 24.11.2017 klokken 09:43 av Nicolai Prebensen

Fylkesutdanningssjef Arly Hauge kunne torsdag ikke svare på om en kommunal forskuttering av ny videregående skole lot seg gjøre. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no