Innsendt - artikkelen er redigert av redaksjonen
Søgne IL Volleyball har mål av seg å lage en "Søgne Open" vinterturnering. Bidet er fra banene på Tangvall sommerstid. (Foto: Nicolai Prebensen)

BOFF og VOF? Søgne Idrettslag går nye veier

  Nicolai Prebensen
  15. nov. 2017
  21:29
Mange nye gratistilbud i Søgne IL volleyball.

Innesesong i volleyball er for lengst i gang, og som et nytt tilbud har klubben i høst fler gode, gratistilbud med akronymer som «BOFF» og «VOF».

- Søkt midler
- Vi har søkt om midler for å holde ulike aktiviteter som er åpne, gratis eller med minimale egenandeler for alle, både øvde og uøvde med hjelp av ressurser fra klubben, sier trener i SIL Volleyball, Olav Eieland.

- BOFF står for Barn Og Foreldre Felles, og er trening for de minste fra mellomtrinn alder og opp. Disse trener sammen med mor- og eller far. Foreløpig er dette mandager i Nygårdshallen klokken 18.00-19.00, men gruppa ser ut til å øke nå, så da kan det bli aktuelt med torsdager samme tid og sted. Aktiviteten er i utgangspunktet gratis, for foreldrene, men vi tar en liten aktivitetsavgift for barna, men de får treningstrøye i retur, og vi ønsker å få dem registrert som klubbmedlemmer.

- Bittesmå baner
- Det et to trenere fra klubbens ungdomsavdeling som har tatt trenerutdanning gjennom Norges Volleyballforbund som leder treningene, og det et en halv time god all-idrett med lek, stafetter, styrke, med mer og en halvtime spill over langnett på bittesmå baner sammen med foreldrene, fortsetter Eieland.

Han sier videre at utstyr ikke er nødvendig.

- Man kan trene i hverdagstøy, men innesko er en fordel å ha, sier han.

VOF er ny gruppe Voksne Og Foreldre som trener torsdager klokken 20.00-21.00 under ledelse av ulike voksne fra klubben.

- Her er det i dag 6-10 aktive personer, men denne gruppa øker. Med «innevær» regner vi med at partiet fylles opp før jul. Aktiviteten er gratis, og klubben har stilt med diverse utstyr, drakter og trenere. Det kan være den utvides til også å gjelde mandag klokka 20.00-21.00. Det er ikke krav om at man har barn som er aktive i klubben. fortsetter volleyballtreneren.

Eieland forteller videre ar klubben søker diverse midler for å drifte gruppene, og har også mål av seg å lage en «Søgne Open» vinterturnering.

Artikkelen fortsetter under bildet.
(Foto: Olav Eieland).

- Åpen for alle
- Denne er åpen for alle ungdommer, både etablerte spillere og de som ikke har spilt eller spiller aktivt. Her vil det være gavekort fra Pizzabakeren eller andre premier i hver runde, slik klubben arrangerte i sommer. Dengang var det kommunen som var vennlige og sponset tiltaket, sier han

Eieland forteller at ideen er å skape arenaer for fysisk aktivitet og relasjonsdannelse på tvers av kjønn, aldre og kultur.

- Det er jo ikke noe minus om vi klarer å rekruttere noen aktive spillere til klubben heller, sier den ivrige treneren.

Teen-Volley
Han forteller videre at det i tillegg holdes Teen-Volley lørdag 25. november, men at det her er påmelding. Det er for lag med 2-3 spillere på småbaner i Nygårdshallen, i ulike nivå og klasser. Her møter man lag fra hele Agder.

- Klubben skal også holde dommerkurs i desember og har førstehjelpskurs i slutten av november, så det et mange tilbud til spillere, familie og venner, avslutter Olav Eieland i SIL Volleyball.

Olav Eieland i aksjon under sommertrening på banene ved Tangvall. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Ungdomstrenerne viser gevinst (gavekort) i Søgne Open i sommer, nå starter Søgne Open Winter i Nygårdshallen. (Foto: Olav Eieland)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no