Trine Kaspara Hamre og Sissel Olsen åpner den nye bruktbutikken på Mjåvann industriområde førstkommende lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Åpner bruktbutikk lørdag

  Nicolai Prebensen
  13. nov. 2017
  15:38
Avfall Sør åpner lørdag bruktbutikk på den nye gjenvinningstasjonen på Mjåvann industriområde.

I en måned har publikum kunne levere alt fra nips til store salonger til «Mjåvann Bruktbutikk». Nå bugner lokalene og lageret på anlegget ved den nye gjenvinningstasjonen.

- Vasket og pusset
- Publikum får se rundt 500 kvadratmeter med brukte gjenstander, men vi har 500 kvadratmeter til med lagerførte saker som hentes frem etterhvert. Alt blir nøye gjennomgått, vasket og en god del av varene blir pusset opp, sier butikksjef Trine Kaspara Hamre til N247 mandag ettermiddag.

Sammen med butikkmedarbeider Sissel Olsen skal hun drive bruktbutikken. I tillegg er flere personer tilknyttet stedet gjennom arbeidstreningstiltak.

- Ikke klær
- Her har vi det meste, det er i grunnen bare klær vi ikke skal selge. Vi har ikke prøverom, og de få plaggene som henger her får kundene kjøpe uprøvd, fortsetter hun.

Hamre forteller videre at bruktvarene kommer fra folk som leverer inn i butikken og fra gjenvinningstasjonen på Sørlandssenteret. Hun er overbevist om at de til nå har mottatt titusenvis av gjenstander.

- Denne butikken skal gå i null. Går vi overskudd skal det falle tilbake på kundene til Avfall Sør som som igjen eies av kommunene Kristiansand, Søgne, Songdalen og Vennesla.

- En god del av det vi nå har fått inn hadde nok havnet på «dynga» om ikke vi hadde startet butikken. Det har vist seg at bruktbodene på gjenvinningstasjonene har hatt litt for mange ivrige «kunder», og det har nok vært litt beklemmende for enkelte som har levert inn brukte gjenstander. Bodene er fremdeles åpne, men man kan ikke lengre hente ut det man finner for godt. I stedet kan det nå kjøpes for en svært billig penge her hos oss, sier hun.

300 kroner for en TV-krok
Og billig er det. Et glass koster fem kroner. En tallerken 10. Har du lyst på nye spisestoler koster de som regel 40 kroner. Trenger du «nytt» møblement i TV-kroken, koster hver stol kroner 80. Har du lyst på et helt sett, inkludert puff og bord, må du ut med 300 kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.
To stoler, to fothvilere og et bord selges for kroner 300 i bruktbutikken som åpner førstkommende lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Butikksjefen understreker at hun håper folk fortsetter å støtte opp om andre bruktbutikker som driver frivillig arbeid som «Hjelperen» og «SMS Brukt» i Søgne.

- Siden vi ikke selger klær er jo også Frelsesarmeens Fretex et godt alternativ, sier hun.

Bruktbutikken på Mjåvann vil ha åpent alle hverdager fra klokken 12.00 til klokken 19.00. Lørdag klokken 08.00 til 15.00.

Ingen garantier
Hamre understreker at butikken ikke gir garantier på kjøp, ei heller bytterett.

- Kjøpt er kjøpt, og alle varer selges som de er. Vi har sjekket alle varene, vasket alt som skal vaskes, så vi garanterer at varene er rene. Det er den garantien vi kan gi, avslutter hun.
Sist oppdatert 13.11.2017 klokken 15:41 av Nicolai Prebensen

Bruktbutikken har også et eget "guttehjørne" hvor du finner verktøy, både manuelt og elektrisk. (Foto: Nicolai Prebensen)

Bruktbutikken har store og lyse lokaler like ved den nye gjenvinningstasjonen på Mjåvann industriområde. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no