Juniorlaget fra Nygård skole i Søgne får sine medaljer i Grimstad lørdag. (Foto: Janne K. Aamodt)

Flere lokale lag i årets FIRST LEGO League

  Jon Aamodt
  11. nov. 2017
  20:40
Mer enn 50 lag fra hele Agder var lørdag samlet i Grimstad på Universitetet i Agder i forbindelse med konkurransen FIRST LEGO League. FIRST LEGO League er en kunnskapskonkurranse for barn mellom 10 og 16 år.

Les mer om konkurransen her - Til Grimstad i november

Rosseland skole og Songdalen ungdomsskole fra Songdalen og Langenes skole fra Søgne stilte alle med lag i hovedkonkurransen. I tillegg deltok Nygård og Samfundets skole i en egen juniorklasse hvor deltagerne er fra 6-9 år.

Hva er vann?
Tema for årets konkurranse var vann. Elevene har sett på ulike problemstillinger knyttet til dette. Er vann lett tilgjengelig, hvordan brukes det, hva bruker man vann til, og hvor blir det av vannet, var oppgaver elevene har forsket på. 

I juniorklassen blir alle deltakere premiert uten rangering. I hovedklassen kom God builders fra Langenes skole videre til mellomrunden i klasse for robotkjøring. Laget endte til slutt på en flott åttendeplass i konkurranse med 30 lag. 

- Squad fra Langenes var blant de nominerte til kjerneverdiprisen.Totalt stilte 3 lag fra Langenes i konkurransen. God Builders,Game Power og Building Squad. Etter å ha forberedt seg på skolen i ca 8 uker i skoletiden og kveldstid så må vi si oss fornøyde med resultatet. Dette er første gang Langenes skole deltar i Lego league.  Dette har vært spennende for lærere, elever og foreldre som har hjulpet til, sier Irene Karlsen til N247.


Sist oppdatert 12.11.2017 klokken 12:03 av Jon Aamodt

Juniorene fra Samfundets skole i Søgne er strålende fornøyd med medaljene sine. (Foto: Janne K. Aamodt)

Laget Godbuilders fra Langenes fikk 8.plass i robotkjøringen. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no