Totalt var 318 påmeldt til årets Morothon som arrangeres av Søgne Skiklubb og Søgne Friidrett. Her før start i langløypa på 21 kilometer. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Tungt, sugende, bløtt og glatt

  Nicolai Prebensen
  11. nov. 2017
  14:12
- Det var tungt, bløtt, glatt og en sugende løype, sa den nye rekordholderen i langløypa (21 kilometer) i Søgne Morothon 2017.

Rekord 1
Det var Øystein Sylta som dundret, ikke helt uventet, inn først på tiden 1.35,00, en forbedring av rekorden på over tre minutter.

Rekord 2
Ikke nok med det. Noen minutter senere kom også kona Kirsti Danielsen først inn blant kvinnene i langløypa, og også hun satt ny løyperekord på tiden 1.49.56.

Før start ble løperne advart mot en svært glatt løype lørdag på grunn av frost, og mange løpere hadde tatt forholdsregler og løp med piggsko. For de aller fleste ble det et knallhardt løp på grunn av mye nedbør den siste tiden og frosten hadde ikke klart å gjøre noe med myrene løperne måtte gjennom.

Syk
Tormod Klungland hadde nettopp vært gjennom en stille lungebetennelse og tok fremdeles medisiner.

- Ikke farlig det, kommer ikke lungene ut, går det greit, sa han etter løpet.

Klungland kom inn til en imponerende fjerdeplass med Bent Inge Bakke, også fra Søgne på en sjetteplass. Nummer to i klassen ble Andreas Penne Nygård, over syv minutter bak Sylta. Anders Tveit løp inn på tredjeplass.

I kvinneklassen kom Ingrid Ukkelberg fra Marnardal inn som nummer to, mens Bertine Kvinen-Lindlang fra Holum IL kom inn til tredjeplass.


Ekteparet Kjersti Danielsen og Øystein Sylta gjorde rent bord i langløypa og begge satte nye løyperekorder i sine klasser. (Foto: Nicolai Prebensen)

Tormod Klungland (nærmest) og Bent Inge Bakke kom inn på henholdsvis fjerde- og sjetteplass i langløypa på 21 kilometer. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no