Søgne bygdekor med sin dirigent Mouhamed Fadei Kuj stod for den musikalske underholdningen på bygdefesten. (Foto: Jon Aamodt)

- Dugnad med opprykk

  Jon Aamodt
  09. nov. 2017
  21:08
Kultursalen på Søgne gamle prestegård var bortimot fullsatt da Søgne historielag arrangerte bygdefest torsdag kveld. Presentasjon av årbok, sang. teater og intervjuer med noen av  bokas bidragsytere stod på programmet. 

- Det som slår meg når jeg blar i boka er at her er det gjort et arbeid som er solid og varig. Det er en dugnad som er verdt å legge merke til, dugnad med opprykk vil jeg kalle den, sa kveldens konferansier Petter Mathisen til N247 like før han startet på oppgaven med å lose Søgne historielag gjennom kveldens bygdefest.

I alt 62 artikler om Søgnes historie er nå publisert og Mathisen roste alle bidragsytere, både de som har skrevet og de som har gitt sitt bidrag ved å fortelle historiene.

- Dette er virkelig et flott arbeid. Noe historie kan vi holde i og det hjelper oss å knytte minner og huske historien, sa konferansieren i sin innledning. 

Tar vare på historiene
Med lyden fra et medbrakt horn sørget han for at publikum ikke lett kommer til å glemme den historien han fortalte om hornets tilblivelse og bruk.

- Ikke all historie er slik at du kan se den og holde i den, og da kreves det at noen skriver det ned og på den måten tar vare på historien. Det er det dere har gjort med å gi ut årbøkene, fortsatte han og lot redaktør av årets bok Torvald Hellum ta publikum med på en kort vandring gjennom de ulike historiene som fortelles i den nye boka. 

Tre av artiklene i årets bok ble viet ekstra oppmerksomhet på festen. Terje Seilskjær intervjuet Sven Aadne Nilsen under temaet «Fra dekksgutt til generalkonsul», Jostein Andreassen kåserte om Danmarksfarten og Gerd Lillian Olsen intervjuet Tomine Kleivset. 

Variert underholdning
Det var Søgne bygdekor med sin dirigent Mouhamed Fadei Kuj som stod for den musikalske underholdningen på bygdefesten. Fra Undervannskjær teater kom Olav Grenstad og gav publikum et utdrag av «Rette Egdefolk», mens Bygdekvinnelaget var ansvarlig for serveringen til kveldens gjester. 


- Dugnad med opprykk vil jeg kalle dette, sa kveldens konferansier Petter Mathisen til N247. (Foto: Jon Aamodt)

Redaktør Torvald Hellum gav en nær fullsatt kultursal et glimt inn i den nye årboka som gis ut sammen med bygdefesten. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no