- Den er enkel å bruke, som ett nettbrett med tastatur, sier Linnea som nettopp har fått utlevert sin Chromebook. (Foto: Jon Aamodt)

Starter utlevering av Chromebook til Søgne-elever

  Jon Aamodt
  09. nov. 2017
  10:44
Torsdag får alle elever i åttende klasse på Tangvall skole utlevert sin egen personlige «Chromebook», et verktøy skreddersydd for elevenes bruk. 

- Vi er de første her i området som satser på denne måten. Andre klasser i andre kommuner har prøvd ulike verktøy, men i Søgne har vi nå bestemt at det er denne maskinen alle etter hvert skal få og bruke i undervisningen, sier rådgiver Dag Røise. 

Sammen med leder av tjenesteutvalget i Søgne kommune Christian Eikeland (FrP) er Røise med å markere at utrullingen av dette hjelpemiddelet nå er i gang. Torsdag får alle 8-klassingene ved Tangvall skole sin egen Chromebook. Mandag er det 8. klasse på Tinntjønn sin tur og neste skoleår er det planlagt at de som da går i femte og åttende klasse skal få sine maskiner utlevert.

Enkel å bruke
- Den er litt som et nettbrett med tastatur, sier Linnea som nettopp har fått sin maskin på bordet og holder på med førstegangsoppsett og innlogging. 

Linnea og Andreas er enige om at det er veldig mye enklere enn å skrive på papir.

Eikeland er med på markeringen for å illustrere at det trengs penger til satsingen, og pengene må bevilges av kommunens politikere. 

- Skolene trenger penger for å tilrettelegge både innendørs og utendørs. Vi har til nå bevilget en million i året til IT-satsing og fra neste år økes dette til 1,5 million. Utstyret er viktig, men det er bare et supplement til alt det andre som foregår i klasserommet, sa Eikeland. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kontaktlærer Sindre Gundersen og Magnus Lunde fra IT-avdelingen sørger for at hver elev får sin egen maskin med nødvendig tilbehør og hjelper elevene med å komme i gang. Andreas og Linnea har nettopp fått sine maskiner utlevert. (Foto: Jon Aamodt).

- Det som er flott med disse er at elevene kan bruke dem både i klasserommet og ta dem med hjem. De kan brukes selv om du ikke har tilgang til nett, men så fort du er tilkoplet et nett vil de synkronisere seg og lagrer alle data i nettskyen. Flere elever kan arbeide med samme prosjekt samtidig og alle har tilgang til det samme. Maskinene kommuniserer på internett og kan brukes mot vanlige tjenester som Facebook, men lærer eller den som administrerer systemet velger hva elevene skal kunne få tilgang til, sier Røise. 

Han legger til at den skybaserte lagringen også er en sikkerhet mot at elevens arbeid går tapt dersom en maskin blir ødelagt eller forsvinner.

- Da logger du inn en erstatningsmaskin og alt du har lagret vil forsatt være tilgjengelig, sier Røise. 

Leder av tjenesteutvalget i Søgne kommune Christian Eikeland (FrP) og rådgiver Dag Røise var med da elevene på Tangvall skole fikk sine Chromebook torsdag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)

Alle elever i Søgne skal etter hvert få sin egen Chromebook. Torsdag var det 8-klassingene ved Tangvall skole som fikk sine maskiner utlevert. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no