Det var pådriver for Rosselandskolen, Steffen Aarhus som loset de frammøtte gjennom programmet under feiringen onsdag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

Jubel på Rosseland

  Jon Aamodt
  08. nov. 2017
  21:05
- Det er helt utrolig at vi kan samle så mange her på Rosseland. Skolen og gymsalen her har vært vårt kulturhus i mange år. Det er ekstra gøy i dag når vi feirer det som skjedde i for et par uker siden da kommunestyret bestemte at det skal bygges ny skole her på Rosseland. Ikke alle er enige i dette, men i dag har jeg invitert alle her så vi kan se hverandre i øynene og smile, sa Steffen Aarhus, tidligere FAU-medlem og ivrig forkjemper for ny skole på Rosseland.

Etter et privat initiativ var det invitert til fest for å feire kommunestyrets vedtak om ny skole og flerbrukshall på Rosseland. Dirigent Tanya Birkeland tok med seg Songdalen skolekorps til markeringen og sørget for musikalsk underholdning. De to tidligere Rosseland-elevene Casper og Simen som har vist seg fram i MGP-jr og UKM kom rett fra Spektrum for å underholde. Kjøpmann Vilhelmsen på KIWI-Brennåsen spanderte kake og is og det ble topp stemning da rundt 150 store og små samlet seg i gymsalen onsdag kveld. 

Midlertidig skole i 45 år
Ordfører, rådmann og flere kommunestyrepolitikere deltok også i feiringen. Tidligere Venstre-politiker Jone Nyborg minnet litt om historikken fra Rosseland ble bygget, samme år som han selv ble født og videre til han som politiker hadde vært med å behandle saker om skolestruktur i Songdalen. Nyborg fortalte om planer som var vedtatt og endret og en skole som har vært nær ved å bli solgt uten at det var noe fullverdig alternativ for de som da var elever her. Nyborg var selv med å vedta Rosseland som vikar for Venstres nåværende representant i kommunestyret og innrømmet at resultatet kom som en aldri så liten overraskelse på ham.

På oppfordring fra arrangøren fikk også ordføreren slippe til med en kommentar. Greibesland mente det kanskje er litt tidlig å feire ettersom mye planlegging og mange godkjenninger skal i boks før ny skole kan bygges. Han lovet imidlertid at både kommunestyret og administrasjonen vil slutte hundre prosent opp om vedtaket som er fattet. 

Songdalen skolekorps med dirigent Tanya Birkeland underholdt de fremmøtte med flere musikalske innslag. (Foto: Jon Aamodt)

Casper og Simen, rett fra Spektrum til gymsalen på Rosseland skole. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no