Reinert Solhøi (fremst), Lars Fredrik Repstad Falch (t.v.) og Elias Drange Karlsen med beviset på at de har startet sin egen elevbedrift. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Har allerede fått bestilling på fire benker

  Nicolai Prebensen
  08. nov. 2017
  18:57
Tinntjønn skole har akkurat nå tett opp mot ti registrerte ungdomsbedrifter. Dette er en gruppe elever som registrerer sin bedrift via Ungt Entreprenørskap og får den oppfølging de trenger fra lærere ved skolen.

Elevene skal registrere bedriften, markedsføre og selge varer.

Tilbakebetaler etterhvert
Reinert Solhøi, Elias Drange Karlsen og Lars Fredrik Repstad Falch, alle på 9. trinn ved skolen, har registrert sin bedrift som har fått navnet «Snekkerne EB». De har kjøpt inn materialer ved hjelp av en av foreldrene og skal bygge hagebenker både i skole- og på fritiden. Lånet tilbakebetaler de etterhvert som salget er i gang.

- Vi har allerede solgt fire benker med rullestolplass til Midt-Agder Friluftsråd, de skal stå i Helleviga. Levering skal skje før sommeren neste år, sier Reinert.

Det er hans far som stiller med lån og lokaler og det var også hans idé å bygge benker.

Fakta: Elevbedrift er et pedagogisk program der elever erfarer hva det innebærer å starte, drive og avvikle sin egen bedrift i sammen med en gruppe av sine medelever. Skolens lærere og andre samarbeidspartnere er veiledere for elevene. Grunnlaget for bedriften er elevenes egne ideer basert på kunnskap om lokale ressurser. (ue.no).

- Vi regner med å bruke seks timer per benk. Noe skal gjøres i valgfagtimene her på skolen, og noe gjør vi i snekkerverkstedet. Materialene koster 4290 kroner og vi får ganske mye mer for benkene. Vi skal jo bruke tid på å bygge dem så vi har regnet på at vi får cirka 100 kroner i timen på jobben.

- Skikkelige greier
- Vi kommer til å bygge benkene så fort vi kan. De er store, rundt 2,5 meter lange og rundt en meter brede. Alt bygges i trykkimpregnert trevirke og blir solid. Materialene er i 2x6 tommer så det er skikkelige greier, bedyrer de driftige unge entreprenørene.

Guttene er klare på at de vil fortsette på egenhånd hvis prosjektet fungerer som de håper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

«Dreiefolkgreier EB» er en annen elevbedrift ved Tintjønn skole. Oliver Bakke, Marius Olsen og Jørgen Kristensen dreier lysestaker og lager smørkniver i tre. Også de regner med å starte salget om ikke altfor lenge. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Så mye vi kan
- Vi kommer til å snekre så mye vi kan, men vi har jo i tillegg til skolen, idrett og andre aktiviteter, men er det fortsatt gøy og betaler det seg, fortsetter vi, slår de fast.

Overskuddet går ikke bare til egen lomme. 50 prosent i prosjektet skal gå til et veldedig formål.

- Vi går alle i Søgne Misjonskirke, og der går vårt bidrag. Det er et fint stede og en god sak å gi pengene til, sier de før de plutselig kommer på hvorfor de har bedt N247 om å komme på besøk.

- Dette er jo markedsføring, som er en del av det vi skal drive med i elevbedriften. Kan vi oppgi telefonnummer og epostadresse i denne saken du lager. Bare sånn i tilfelle flere vil bestille benker av oss, spør guttene.

Telefonnummer 941 55 347, epost: reinertsolhoi@gmail.com.

Omtrent slik bli benkene Reinert, Lars Fredrik og Elias skal bygge utover vinteren. (Foto: Reinert Solhøi)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no