Fylkesrådmann Tine Sundtoft foreslår utsettelse av ny videregående skole på Tangvall. (Foto: Bjørn Stuedal)

Vil utsette ny videregående skole i Søgne

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  07. nov. 2017
  09:46
Fylkesrådmann Tine Sundtoft la tirsdag frem forslag til budsjett for Vest-Agder fylkeskommune. 

I følge fvn.no vil Sundtoft foreslå å utsette investeringer til nybygg av videregående skoler. For Søgne videregående skole vil forslaget innebære en utsettelse på to år, og skolen vil da først være klar til å ta imot elever i 2024.


Fylkestinget vedtok i desember 2016 at det skal bygges ny videregående skole på Tangvall. Denne skal bygges i tilknytting til en ny ungdomsskole som Søgne kommune har under planlegging. 

- Fryktelig skuffet
Jeg er fryktelig skuffet. Vi må nå kanskje revurdere om vi skal bygge ungdomsskolen vår uavhengig av Søgne VGS. Det er trist at det nok en gang ikke kommer skole til Søgne. Hvis forslaget blir vedtatt viser dette at fylkespolitikerne ikke holder ord. Jeg er redd skolen ikke kommer og at den blir ytterligere nedprioritert i nytt fylke, sier ordfører Astrid Hilde (Ap) (bildet) til N247 tirsdag formiddag.

- Vår jobb er å sørge for at våre ungdommer får en ungdomsskole å gå på. Da kan vi ikke vente på mulige nye brutte løfter fra fylkeskommunen. Vårt ungdomsskoleprosjekt er allerede overmodent for i gangsetting. Vi trenger ny ungdomsskole nå. Jeg registrerer at Søgnes 25 år lange  kamp for egen videregående skole nok en gang er satt ut i det blå, sier hun.

Endelig vedtak fattes i fylkestinget 12. - 13. desember.

Fylkesutdanningssjef Arly Hauge sier til N247 at fylkesrådmannens forslag er å utsette ferdigstillelsen av Søgne videregående skole i to år, fra 2022 til 2024.

- Fortsetter planleggingen
- Forslaget er ikke behandlet politisk og vi får sette oss ned å diskutere saken etter at et vedtak er gjort. Vi fortsetter planleggingen og legger frem en sak om rom- og funksjonsprogram før jul. Vi fortsetter planleggingen som tidligere og avventer fylkespolitikernes vedtak i desember, sier han.

Uforandret
I følge rektor Kari Brunvatne Kleivset på Søgne videregående skole på Søgnetunet er det ikke foreslått endringer i planene for den eksisterende skolen.

- Det som skal bygges her starter i 2018 og ferdigstilles i 2019, sier hun.

Utbyggingen av skolen har i følge økonomiplanen for 2017-2021 en ramme på 120 millioner kroner.
Sist oppdatert 07.11.2017 klokken 16:17 av Nicolai Prebensen

Fylkestinget vedtok i 2016 å bygge ny videregående skole samlokalisert med ny ungdomsskole på Tangvall. Nå kan planene bli utsatt i to år dersom fylkesrådmannens forslag til budsjett blir vedtatt. (Foto: Skisse: Rambøll/Søgne kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no