Espen Halvorsen (t.h.) i Sygna Eleveierforening sier til N247 at det snart er Songdalens tur til å rydde opp i elva. (Foto: Nicolai Prebensen)

Elverydding: Songdalen følger opp

  Nicolai Prebensen
  06. nov. 2017
  22:44
- Søndag 19. november er det vår tur, sier Espen Halvorsen, leder i Sygna (Søgne og Songdalselva) Elveierlag.

Det han sikter til er den svært vellykkede elveryddingen som over 100 personer gjennomførte fra kommunegrensa til Songdalen og ned til Åros søndag ettermiddag. Han deltok selv, og var også med på å planlegge oppryddingen.

- Vi har etter flommene gjennomført flere mindre dugnader og plukket med oss et par kilometer med plast. Det er dessverre så mye i elva og det dukker stadig opp «gamle synder». Det betyr at vi må ta et «skippertak» her i bygda også, sier Halvorsen til N247 mandag kveld.

Tok utfordringen
- Jeg har jobbet litt med dette en stund og da kommunen utfordret meg til å gjennomføre noe tilsvarende det Søgne-folket gjorde, tok jeg den, sier han.

I følge Halvorsen stiller kommunen seg hundre prosent bak tiltaket og stiller med containere og sørger for at all søppel blir transportert bort.

- Jeg har sendt epost til private, lag og foreninger og firmaer som vi kan få bruk for. Blant annet stiller maskinentreprenør Frustøl med det vi trenger av maskiner og utstyr, og Bondelaget stiller med folk. Speideren er som alltid positiv og Songdalen Røde Kors Hjelpekorps stiller slik naboene i Søgne gjorde.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra flommen når den var på sitt verste. (Foto: Espen Halvorsen).

- Lapskausen i boks
- I og med at speideren og Bondelaget er med har vi sikret oss kanoer og vinsjer til rundballer og annet stort avfall. Nå trenger vi frivillige, biler og tilhengere og jeg håper også at noen blir med på å planlegge aksjonen. Når det er klart hvem som deltar kalles det inn en representant fra hver bedrift, lag eller forening til planlegging av dagen. Jeg vet at lapskausen allerede er i boks, sier Halvorsen og legger til at det kan tenkes at annet føde også blir servert søndagen.

- Det er viktig at det legges opp til at dette ikke bare blir jobbing. Det skal være sosialt også, legger han til.

- Vi stiller
- Jeg kan selvsagt ikke tvinge de ansatte til å drive frivillighetsarbeid en søndag, men uansett skal vi stille med det utstyret som trengs, sier Svein Frustøl (bildet). 

- De aller fleste av mine ansatte bor jo her oppe, og en løsning finner vi uansett. Dette er en viktig sak for bygda, men jeg har en advarsel. De som skal koke lapskaus må være klar over at anleggsfolk jobber hardt og spiser mye, ler han høylytt.

N247 følger opp saken frem mot søndag 19. november.

Dugnaden vil foregå i tidsrommet 12.00 til 16.00.

Songdalselva (Sygna) stod høyt under flommen for en måned siden. Her ved Songdalen ungdomsskole. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no