Kommunikasjonsansvarlig i Avfall Sør, Lars Pedersen (innfelt) sier at fra nyttår vil sortert plastemballasje bli hentet hos husholdningene. (Foto: Pixabay/Nicolai Prebensen)

Fra nyttår henter Avfall Sør plastemballasjen din en gang i måneden

  Nicolai Prebensen
  06. nov. 2017
  19:00
Hver fjerde uke etter nyttår vil Avfall Sør samle inn sortert plastemballasje samme dag som papiravfallet blir hentet.

Det er fvn.no som skriver dette mandag.

Like etter nyttår begynner utkjøringen av informasjon, gjennomsiktige plastsekker og en S-krok til husholdningene i Søgne, Songdalen, Kristiansand og Vennesla, skriver nettstedet.

Ingen dunk
Kommunikasjons ansvarlig i Avfall Sør, Lars Pedersen sier at det ikke skal være egen dunk for plastemballasje. 

- Husholdningene skal samle inn plastemballasjen i gjennomsiktige sekker. På den måten kan vi se at sekkene inneholder plastemballasje og ikke annet avfall. Settes ugjennomsiktige sekker ut, blir ikke disse tatt med, sier Pedersen.

Henges på grønn dunk
Pedersen forteller videre at på innsamlingsdagen for papir og plastemballasje skal sekken festes på S-kroken som igjen henges på den grønne dunken. Har du samlet inn to sekker, henges begge på dunken. Hver sekk er på 240 liter og i første omgang får hver husholdning 12 sekker. Går du tom får du nye av Avfall Sør.

- Fokuset vårt er en ordning som gjør det enklest mulig for husholdningene. Vi kommer tilbake med informasjon om dette, når det er bestemt, sier Pedersen til fvn.no.

Prosjektet med innsamling av plastemballasje er utprøvd i et forlenget prøveprosjekt på Flekkerøy og i følge Pedersen har dette vært en suksess.

Kun plastemballasje
- Folk har vært veldig flinke til å kun legge plastemballasje i dette avfallet. Det er veldig viktig at man ikke forsøker å lure inn matsøppel eller elektronisk avfall i plastemballasje-avfallet, for da kan vi ikke gjenvinne plasten, sier han.

Pedersen forteller videre at skitten plastemballasje skal skylles i kaldt vann.

Alt innsamlet plastemballasje sendes til Nord-Tyskland for sortering og gjenvinning.
Sist oppdatert 06.11.2017 klokken 19:02 av Nicolai Prebensen

Lars Pedersen er kommunikasjonsansvarlig i Avfall Sør. (Foto: Avfall Sør AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no