Klasse 4B ved Nygård skole har mottatt diplom av gavesjekk av ordfører Astrid Hilde som beste klasse i Søgne i årets "Beintøff-konkurranse". (Foto: Jon Aamodt)

Beintøffe elever

  Jon Aamodt
  06. nov. 2017
  12:41
- Det er mange i hele landet som har vært med å gå til skolen. Til sammen har alle dere gått en avstand som tilsvarer 1,9 ganger frem og tilbake til månen og dere har spart miljøet for 97.645 kg CO2, sa ordfører i Søgne, Astrid Hilde til elevene ved Nygård skole mandag morgen.

Anledningen var at klasse 4B ved skolen er kåret til den beste skoleklassen i Søgne i den årlige «Beintøff-konkurransen». 

- Det er første gang Nygård skole er med i denne konkurransen. Rektor Cecilia Johansen hadde vært med før med Langenes skole, og i år har vi meldt på alle fjerdeklassene her ved Nygård, sier Anne-Kathrine Sefland som er kontaktlærer for vinnerklassen. 

-  «Beintøff» har som mål å få flest mulig elever til å gå eller sykle til skolen. Miljøagentene eier og driver kampanjen og har invitert alle barneskoler i landet til å bli med. Aksjonen ble en suksess og mange elever har vært med. Resultatet er strålende. Vi sparer miljøet og det blir en tryggere trafikksituasjon med mindre biler rundt skolen, sier Beate Fiszkal som er koordinator for aksjonen. 

Hun sier videre at Areal og Transportsamarbeidet i Kristiansandsregionen (ATP) støtter opp under konkurransen og deler ut premier til de beste klassene i hver ATP-kommune og beste skoler i regionen.

Gir sprekere og mer opplagte elever
- Ikke bare hjelper dere miljøet, men det er også sosial når flere går sammen til skolen. Skoleveien blir tryggere med mindre biltrafikk, og dere blir sprekere og mer opplagt i timene, fortsatte ordføreren i sin tale. 

Hun oppfordret også elevene til å fortsette å holde seg i god form også når de blir eldre for å bevare en god helse så lenge som mulig. Premien til beste klasse i Søgne var to tusen kroner som elevene kan bruke etter eget ønske i tillegg til diplom til å ha på veggen.

Mange spørsmål
Etter prisutdelingen fikk elevene i 4B anledning til å spørre ordføreren om alt de hadde på hjertet. Ordføreren svarte så godt hun kunne på hvor pengene kommer fra og hvem som bestemmer og noen elever ble så ivrige at de helt glemte spørsmålene sine når de slapp til. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Er det gøy å være ordfører? var et av spørsmålene til ordfører Astrid Hilde. (Foto: Jon Aamodt).

- I dag er det kjempegøy når jeg kan være med å feire og dele ut penger til dere, men ikke alle dager er like gøye, fortalte ordføreren og forklarte om demokrati og hvordan man noen ganger må gjennomføre ting man kanskje ikke er enig i selv, men et flertall har bestemt at det skal være slik. 

Fra første rad og med hånda i været kom også denne kommentaren til ordføreren som måtte forklare at Astrid var fornavnet og Hilde er etternavnet:

- Også, du har veldig fin kjole.
Sist oppdatert 06.11.2017 klokken 15:14 av Nicolai Prebensen

Idunn Spieler og Kasper Nystad tok imot premier fra ordfører Astrid Hilde på vegne av klasse 4B ved Nygård skole. (Foto: Jon Aamodt)

Idunn Spieler og Kasper Nystad tok imot premier fra ordfører Astrid Hilde på vegne av klasse 4B ved Nygård skole. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no