Uante mengder med plast og søppel ble fjernet fra Søgneelva søndag ettermiddag. (Foto: Vidar Ertzeid)

Se bildene: - For en positivitet

  Nicolai Prebensen
  05. nov. 2017
  18:21
Rundt 100 personer, fra lag og foreninger, bedrifter, frivillige og Røde Kors Hjelpekorps, samt Ana og Nora på kjøkkenet på Søgne videregående skole skal ha honnør for en fantastisk utført jobb med elveryddingen søndag ettermiddag.


Se alle bildene nederst i artikkelen.

- For en positivitet, sa fagleder miljø og landbruk, Steinar Sunde i Søgne kommune da mange av de frivillige samlet seg etter fire timers elverydding søndag.

Nesten gullende ren
Da hadde Søgneelva blitt omdannet fra et nedsøplet vassdrag til nesten å fremstå gullende ren igjen. To store lastebilcontainere var nesten fulle av plast og annet søppel etter ryddingen. Alle i initiativgruppa til aksjonen var storfornøyde med dagen.

- Elva er gått fra å være en søppelhaug til å fremstå som kjempefin igjen. Dette har virkelig vært gøy å være med på og for en fantastisk gjeng det er som har vært ute i dag. Positive, fulle av humør og arbeidet har gått som en lek, sa Sunde til N247 da dagen var over.

- Hvert år
- Dette skal vi gjøre hvert år, sa Per Try og la til at elverydding må bli en god tradisjon i Søgne og Songdalen.

- Hver vår bør vi gjøre dette sammen med naboene i Songdalen. Fremmøtet og lysten til å gjøre noe sammen er fremdeles usedvanlig stor i bygdene, og dette vil bare forsterke dette godet vi har. Alle vet at når noe skjer stiller bygdefolket opp. I dag ble det bevist nok en gang, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Mange småbåter og kanoer i Søgneelva søndag som alle deltok i ryddeaksjonen. (Foto: Vidar Ertzeid).

200 boller
Espen Halvorsen i elveeierlaget hadde med seg 30 personer opp til kommunegrensa og hadde ansvaret for den øvre delen av Søgneelva. Han hadde til og med blitt sponset av Sør Tre AS med utstyr. Frukt og 200 boller hadde han også fått med seg fra fra Coop Extra på Tangvall.

- Nå må du skryte av alle som har vært ute i dag. Det har de virkelig fortjent, sa han og hadde nok en gladmelding å komme med.

- Vi skal i løpet av november ha samme aksjon i Songdalens del av elva. Kommunen, Bondelaget og ikke minst entreprenør Svein Frustøl med ansatte, stiller med det utstyret vi trenger. Det blir en stordugnad, og datoen kommer vi tilbake med så snart den er satt, sa han.

Nesten uten uhell
Søndagens ryddeaksjon foregikk nesten uten uhell. Terrenget er vanskelig mage steder og en av deltakerne måtte til legevakt for å sy et par sting i hodet etter et ublidt møte med en gren. Vedkommende ble raskt tatt vare på av Røde Kors Hjelpekorps mannskaper og fraktet til lege. Ut over det er det ikke meldt om skader, og HMS-opplegget fungerte som det skulle.

Etter en lang dugnadsdag ble deltakerne servert glovarm lapskaus fra kjøkkenet på Søgne videregående skole. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no