Kulturkonsulent Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen i kulturenheten i Søgne kommune i kafeen hun låner bort gratis til lag og foreninger i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Lån din egen kafé

  Nicolai Prebensen
  31. okt. 2017
  15:07
- Det er et prøveprosjekt, men det ser allerede ut til å være ganske så vellykket, sier kulturkonsulent Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen på Søgne gamle prestegård til N247 tirsdag ettermiddag.

Prestegården har en kafé som er svært godt utstyrt og kulturkonsulenten ønsker at denne skal være åpen hver søndag, året gjennom.

- Har gått veldig greit
- Vi som er ansatt har ikke kapasitet til å selv være til stede hver søndag og derfor har vi invitert lag og foreninger til å drive kafeen noen søndager. Noen har takket ja til tilbudet, og det har faktisk gått veldig greit, sier hun.

Hun forteller om en skoleklasse fra Oasen som har holdt åpen kafé et par ganger allerede og skal ha et par til før jul.

- I stedet for å selge doruller har de drevet kafeen og allerede fått fine tilskudd til reisekassa. Dette er en vinn vinn situasjon hvor det trekkes flere publikummere til utstillingene og til gården, samtidig som lag og foreninger får anledning til å tjene litt penger til klubb- eller reisekassene sine.

- Menyen velger foreningene selv, men vi gir ingen garantier for salget. Vi stiller med en fullt utstyrt kafé og gir opplæring. Det er altså fullt mulig å booke seg inn så mange søndager som ønskelig, og får vi fylt opp alle søndagene i året, er det akkurat det vi ønsker, sier Leithe Abrahamsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kafeen på Søgne gamle prestegård lånes nå bort gratis til lag og foreninger i bygda. (Foto: Nicolai Prebensen).

Fullt frem til jul
Kulturkonsulenten forteller at allerede nå er søndagene frem til jul booket.

- Ja, det er de, men det er mange ledige søndager neste år. Søgne gamle prestegård har som regel åpne utstillinger gjennom hele året, og det trekker folk hit, samtidig som en åpen kafé trekker nye mennesker til gården. For de som ønsker å prøve seg som kafévert er det bare å ta kontakt, sier hun og understreker at råd og tips til driften får de også med «på kjøpet».

- Dessuten er dette en fin måte for ungdom å få prøvd seg litt på arbeidslivet, avslutter hun.

Kafeen på Søgne gamle prestegård har et fullt utstyrt kjøkken hvor det meste av kafémat kan tilberedes. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no