Gunn Reidun Myran og Kalle Kimestad steker vafler ved et tidligere arrangement. (Foto: Floke Bredland)

- Korteste vei er fra Tronstadvannet

  Nicolai Prebensen
  30. okt. 2017
  12:49
- Førstkommende søndag er det på nytt tid for Linnåsdagen og vi stiller med vafler, bålkaffe, saft og pølser fra klokken 11.00 til kokken 13.00, sier Kalle Kimestad i seniorutvalget i Søgne Skiklubb.

Kimestad forteller videre at det i år blir appell med kommuneoverlegen i Kristiansand, Dagfinn Haarr klokken 12.00.

- Det er mange veier til «Rom» og det samme gjelder til Linnåsen, fortsetter Kimestad.

- Kort eller langt
- Du kan enten velge å gå et stykke fra Tangvall og gjennom Hellersdalen og videre oppover, mens den aller korteste veien er å gå inn fra enden av Tronstadvannet. Den turen til toppen er på kun 2,4 kilometer, sier han.

Fra toppen er det god utsikt. Du ser masta på Hesteheia, boligområdet i Nodelandsheia og sjøhorisonten fra øst for Kristiansand til vest for Mandal. Det er mange (merkede!) stier som fører til Linnåsen, blant annet fra Tronstadvannet, fra Nepstadmyra, fra Repstad, fra Lunde, fra Tangvall og fra Nodeland via Skogen (merket fra Skogen). De mest brukte løypene går fra Tangvall skole på Tangvall og fra Tinntjønn skole på Lunde. Beregn cirka 1,5 til 2 timer hver vei dersom du går i et rolig tempo. Mange varierer veivalget, en vei opp, en annen vei ned. 


Ferskvare
Han understreker at vaflene stekes på Linnåsen og er dermed helt ferske når publikum kommer opp. 

- Det er viktig at folk tar med seg kontanter til salget, men vi har ordnet en Vips-konto og regner med at den vil fungere fint da Linnåsen er høyt oppe, avslutter Kalle Kimestad.

Kommuneoverlege i Kristiansand, Dagfinn Haarr holder appell på Linnåsen søndag klokken 12.00. (Foto: Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no