Innsendt
Patrick Guldberg dro alene fra Karateklubben Sør til Sørlandsmesterskapet i karate i går. Han kom hjem med fire medaljer. (Foto: Frank Erik Damgård)

Dro alene - tok gull

  Nicolai Prebensen
  29. okt. 2017
  18:11
I Sørlandsmesterskapet i karate 2017, som gikk av staben i Mandal i går, kunne Patrick Guldberg (11) ta med seg hele fire medaljer hjem. I tillegg til to deltakermedaljer, klarte denne gutten å få både gull i sin klasse i kata og dessuten bronsen i kumite (kamp). 
Sørlandsmesterskapet i karate arrangeres en gang i året, og er et konkurransestevne for alle stilarter i karate.

Vanligvis sender Karateklubben Sør, der Patrick er medlem, en hel liten delegasjon av utøvere fra forskjellige årsklasser, trenere og coachere til dette stevnet. Men i år var Patrick eneste deltaker fra hele klubben.

Desto mer imponerende er det da at han tok medalje i begge konkurranseformene som han deltok i. Han gikk også mot flere utøvere som har høyere belte enn han selv.

Var nervøs
Patrick går både på fotball og på karate, og synes begge deler er fint å være med på, selv det hender at treningsdagene kræsjer. I karate er han glad i både å gå kamp og å gå kata (teknikk i mønstre). 

- Jeg var litt nervøs. Både for å gjøre feil og for at jeg skulle glemme noe. Men til slutt skjønte jeg at dette klarte jeg. Det var gøy! sier Patrick, som er er klar på at dette på ingen måte er hans siste karatestevne.

- Det er gøy å melde seg på når klubben inviterer til det. Nå håper jeg noen andre i klubben også melder seg på neste gang, sier han.

Trener til gradering
Patrick har tidligere markert seg i Karateklubben Sør, ved både gode plasseringer på stevner, og ved at han gikk opp to "stripebelter" i et jafs på en tidligere gradering. Nå har han gult belte i karate. Disse ukene trener han og alle andre utøvere i karateklubben intensivt mot neste gradering. Årets graderinger for alle "lavere" belter i KKSør, det vil si fra gul stripe til fiolett helfarget belte, blir torsdag 14.desember. Mens de høyere graderingene, det vil si de av utøverne som skal prøve å gradere seg til blått belte og oppover, avholdes sammen med Mandal karateklubb og deres høyere graderte tirsdag 19. desember.

Tone Martha Sødal
Karateklubben Sør

Patrick kom på delt tredjeplass i kamp-klassen sin. Gullmedaljen i denne klassen ble vunnet av en utøver fra Vågsbygd karateklubb, som gjorde et svært godt stevne i går. (Foto: Frank Erik Damgård)

Patrick går på både fotball og karate, og vil helst klare å fortsette på begge. Her i ringen mot en motstander i kumite. Terje Årdal, Norges høyest graderte i stilarten Shorin Ryu, er mattedommer. (Foto: Frank Erik Damgård)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no