TILBAKE TIL FORTIDEN: Jo-Simon Frøshaug Stokke fra Oslo Kulturhistoriske museum som sammen med flere arkeologer finkjemmer grunnen hvor ny firefelts E39 skal etableres. Deres kartlegginger bidrar til verdifull kunnskap om hvordan livet i landsdelen var så langt tilbake som 6000 år før Kristus. (Foto: Nils Bernt Rinde - Nye veier AS)

Hva fant de egentlig?

  Nicolai Prebensen
  24. okt. 2017
  12:50
Arkeologer fra Kulturhistorisk museum og Universitetet i Oslo har i ukevis saumfart sporene etter våre forfedre på Klepland. Informasjonen er med å tegne et bilde av hvordan folk levde og virket i området så langt tilbake som 6000 år siden. Dette i forbindelse med den kommende utbyggingen av Nye E39 gjennom Søgne.

Hva fant de egentlig? Det kan du finne ut av denne uken.

Utbyggingsselskapet Nye Veier AS inviterer onsdag 25. oktober alle som ønsker til å høre om funnene som er gjort. Mellom klokken 15.00 og 18.00 vil arkeologer og representanter for Nye Veier AS være til stede på Klepland for å fortelle og vise hva de holder på med, samt hva som er gjort av funn.

- Det vil også bli servert en kopp kaffe og noe å bite i, sier Magnus Thomassen i Nye Veier AS, som har ansvaret for arrangementet.

Om opplegget:
- Hvor er Klepland? Kjør til Tangvall, ta så til venstre i rundkjøring og følg så skilt mot Klepland inn til venstre. Jordet med utgraving er markert med rødt. På grunn få parkeringsplasser inne ved feltet ber vi om at bilene parkeres hos firmaet Per Try AS, like før man krysser under dagens E39, sier Thomassen til N247 tirsdag ettermiddag.


- Det oppfordres til bruk av refleksvest og respekter eventuelle avsperringer, avslutter han.

Kart over området.


Området på Klepland i Søgne som er undersøkt av arkeologer i flere uker. (Foto: Nye Veier AS)

Magnus Thomassen i Nye Veier AS er ansvarlig for arrangementet på Klepland onsdag. (Foto: Nils Bernt Rinde - Nye veier AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no