Leserinnlegg
Det er slik Planfolket AAS tenker seg ny skole på Rosseland. (Foto: Planfolket AS)

Skoledebatten: - Barn og læring først!

  Nicolai Prebensen
  24. okt. 2017
  08:15
Skoledebatten har rast i Songdalen i en mannsalder og vi krangler fortsatt.  Det var flotte utredninger på begynnelsen av 2000 tallet hvor det skulle bygges ny skole på Birkelid med et fantastisk forsterket tilbud som Kristiansand ville misunne oss.  Det var ikke måte på optimisme!

Så kom saken til politikerne og planene ble skrinlagt. Stokkeland skole ble lagt ned, Tunballen skole ble bygd ut med en overskridelse på ca. 40 mill, og Rosseland skole fikk noen malingsstrøk her og der. De svakeste blant elevene ble gjemt inne på et gammelt kjøkken innenfor gymsalen på Rosseland skole og glemt på Tunballen skole.

Elevene ble sendt som potetsekker skolene imellom. De som begynte i 1. eller 2. klasse i -97 på Nodeland skole fikk virkelig kjørt seg. (Stikkord, reform -97). Etter noen få måneder der ble de sendt til flott, ny skole på Tunballen. Den viste seg raskt å være for liten, så da var vi i gang igjen.  

I 5. klasse ble -97 elevene sendt ned til Nodeland skole igjen mens Tunballen ble bygd ut. Bygda diskuterte overskridelser, ny skole på Birkelid og nedlegging av Stokkeland skole eller Rosseland skole.

Etter ca ett år med bygging ble -97 elevene igjen flyttet for å fullføre det siste året i barneskolen før de igjen måtte ned på Nodeland for å begynne på ungdomsskolen. Ikke nok med det, i mellomtiden besluttet politikerne å bygge ny ungdomsskole, så igjen ble det en flytting på -97 elevene.

Hvem tenker på elevene når debatten raser som verst? Hvem tenker på de svakeste elevene? De er fortsatt glemt i Songdalen. De fleste sendes fortsatt til Krossen skole i Kristiansand når de skal begynne i 5. klasse fordi Songdalen ikke har et tilfredstillende tilbud. Bare det er brudd på opplæringsloven.

Nå er det på tide at Songdalen kommune setter skolebarna først.  De fortjener trygg skolevei, ikke et kaos i rundkjøringen på Nodeland av biler som er på vei til 3 forskjellige skoler på samme tid og en vinterfarlig bakke til Nodelandsheia. I tillegg er utkjøringen fra Vollan veldig uoversiktlig.

Når en leser innlegget fra AP blir de fleste oppgitt. Der er det noen som har hatt sin besøkelsestid i kommunestyret. Nå er det på tide med en nøktern økonomisk analyse av dagens 2 alternativer som foreligger, Rosseland eller Vollan. 

På tide at visse politikere legger egoismen på hylla og setter barn og læring først. Det er de som er fremtiden vår.  Husk endelig på våre utviklingshemmede og funksjonshemmede medborgere også.

Ann Osaland, Leder og
medlemmer, Songdalen Venstre

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no