- De yngste og mest hippe i korpset, elektroninfiserer og sampler i vei, sier leder i Søgne skolekorps om høstkonserten på Søgne gamle prestegård søndag. Her er de hippeste (tredje- og fjerdeklassinger) under ledelse av Anne Hauglid i gang med finpuss og opptak til elektroninfiseringen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Høstkonserten: - De mest hippe i korpset elektronifiserer og sampler i vei

  Nicolai Prebensen
  21. okt. 2017
  14:52
"Høstens store begivenhet! Korpset tøyer og strekker litt på korpsbegrepet, og prøver ut nye instrumenter og toner. Aspiranter og juniorer, altså de yngste og mest hippe i korpset, elektronifiserer og sampler i vei. Gamlingane spiller gamlis-musikk. Vi kjører storband, heavy, film- og spillmusikk med hovedkorpset. Korpsmusikanter kan også spille andre instrumenter enn det de gjør i korpset, og vi får smakebiter på mangfoldet.

Og til sist: Vi har også med oss Ine Repstad Hansen, Søgnes ubestridte gospel- og souldronning".

Slik «selger» leder i Søgne skolekorps, Bjørn-Tore Kjær inn årets høstkonsert på Søgne gamle prestegård søndag klokken 17.00.

- Øvd siden i sommer
- Vi har øvd på akkurat denne konserten siden sommeren, og vi kan love at dette ikke blir en tradisjonell korpskonsert. For å røpe noen få detaljer gjøres det akkurat nå opptak av de yngste musikantene som skal mikses og spilles av igjen under konserten søndag. Det er en musikkstudent fra UIA som gjør den jobben. Det skal spilles med hammere(!), og ikke minst har korpsets medlemmer selv valgt en del av repertoaret. Vi får blant annet høre «Bygmester Bob», sier Kjær lattermildt.

Han forteller videre at det helt siden fredag kveld har vært folk i sving på prestegården for å rigge til kultursalen.

- Vi får profesjonell lyd og lys. Nede i kafeen, som åpner en time før konserten, er de i gang med å klargjøre for salg av kake, vafler, kaffe, brus og is.

Kjær er litt spent på hvor mange som kommer, men satser på «stinn brakke» søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Gleder seg til konsert: Juniorene i Søgne skolekorps la også siste hånden på verket lørdag. Det på kafeen på prestegården. Dirigent er Live Lunde Gjedrem.

Siste sjanse
- Vi hadde fullt hus i fjor, og forhåndssalget har vært bra til nå, men vi er litt spent siden mange har hatt planleggingsdager på skolen i forkant og kan være på reise. Uansett kommer vi til å gi alt. Dette er den eneste sjansen til å høre oss på denne siden av jul, utenom juletretenningene på Lunde og Tangvall når den tid kommer, sier han.

Bjørn-Tore Kjær understreker at konserten blir litt annerledes enn «normalt» og lover en god del «high tech» effekter, og nyere musikk.

Hovedkorpset under ledelse av Roar Bostrøm under siste øvelse lørdag før konserten søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no