Maria Sødal Arredondo, Torstein Sødal og Gospelkoret Rejoice kommer til Søgne gamle prestegård 2. november. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

En varm høst inne på prestegården

  Nicolai Prebensen
  18. okt. 2017
  16:01
27. oktober, Bjarne og omgangskretsen
2. november, Arredondo, Sødal og Rejoice Gospelkor
14. november, Allsangkveld i kafeen
23. november, Gard Nergaard & Michael Krumins

Prestegården trør til med en særdeles variert konsertrekke hvor alt fra allsang, viserock via folkemusikk til gospel blir presentert på en smakfull fjøl til alle som vil. Vi ønsker alle velkommen til hyggelige kvelder, morsomme kvelder, tankevekkere og underfundige musikalske påfunn.

Bjarne og omgangskretsen: Noen (ikke mange) sier det er pessimistisk viserock med innslag av humor(?). Ellers er de opptatt av bokstavrekker uten mening (alfabetet), bøker som i utgangspunktet hadde en rød tråd, men som endte i det blå, ulyder nattestid, utdaterte platespillere som søker riller med nypreppa stifter o.s.v. Mange (noen) sier de er bedre live enn på plate (har aldri gitt ut noe plate). Omgangskretsen spiller kun sanger som har blitt til i omgangskretsen (forbeholder seg retten til unntak).

Omgangskretsen besto sist vi så dem av: Bjarne Ormestad - Trommer, nesten sang. Asgeir Løge – Gitarer. Petter Klausen - Banjo, gitar, bass og fele. Mattis Eng - trompet, hvis han er i nærheten....

Maria Arredondo, Torstein Sødal og Gospelkoret Rejoice: Det er allerede gått 15 år siden Maria Sødal Arredondo slo igjennom som artist og over natten ble en av landets ledende sangere. Med mange hit’er på samvittigheten, kritikerrost for sin hovedrolle i «Sound of music» i Oslo og utallige opptredener i inn og utland har hun de siste årene samarbeidet mye med sin ferske ektemann, tenoren og artisten Torstein Sødal. Sødal samarbeidet i mange år med Hanne Krogh på hennes julekonserter, før han ble en del av julekvartetten «Stille natt, hellige natt». 

En 2 plass i Melodi Grand Prix og 3 plateutgivelser senere regnes han som en av landets absolutt beste mannlige sangere. Denne kvelden slår artistene seg sammen med herlige Rejoice Gospelkor. Enda et argument for at denne kvelden fort kan bli av det hyggelige slaget! Regi er ved den svenske regissøren Mikael Neumann.

Allsangkveld i kafeen: Du er hjertelig velkommen til en laidback allsangskveld i venners venners fest stil. Syng med det nebbet du har. Arrangementet er helt gratis. I husbandet sitter Snorre Aalberg, Harald Bratland, Dene O´Neill og Svein-Helge Vikse. Forsanger er Vibeke Stene. Det blir først en økt med allsang, og så en pause med
suppe (kr 100,-), og til slutt en allsangsøkt igjen.

Noen av sangene denne gangen:
Den du veit, forelska i læreren, solskinnsdag, idyll, kjærlighetsvisa, youve got a friend, halleluja, Yesterday, let it be, neste sommer, alt du vil ha, Vinsjan på kaia, Hey jude, Everone needs a friend sometime , Tirna noir, Have you ever seen the rain, cotton fields, Finast eg veit, Brown eyed girl, Slapp reggae, Dans på sunnanø, lille vackre
anna, gje meg handa di....

Duoen Gard Nergaard/Michael Krumins samler to ustyrlige virtuoser i den kreative videreføringen av folkemusikken. Komposisjonene til Nergaard er høytsvevende og grensesprengende, men har klare røtter i folkemusikktradisjonen han kommer fra i Vest-Agder. Michael Krumins har et uvanlig musikalsk overskudd og frilynne og er kjent som en av de mest karismatiske og solide gitaristene vi har. Når de to møtes på scenen er det i et gnistrende samspill med glimt i øyet, vel vitende om at hva som helst kan skje!

Musikken blir pakket inn i et univers av myter og historier så du skulle tro at både spøkelse og fanden selv kunne finne på å dukke opp! Et album fra de to (musikerne, ikke spøkelsene eller fanden) er like om hjørnet, så her er det bare å henge med i svingene.

Konsertplakaten fra Søgne gamle prestegård. (Foto: Pressebilder/Søgne gamle prestegård)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no