Jørund Try fra Søgne har gjennomført studie og gitt ut bok og som er godkjent for doktorgrad. (Foto: Jon Aamodt)

Har gitt ut bok om skoleledelse

  Jon Aamodt
  16. okt. 2017
  16:38
Jørund Try fra Søgne har foretatt en studie med tittelen «Kvalifiseringsbehov og kompetanseutvikling av rektorer i videregående skoler».

- Dette er en kvalitativ studie av videreutdanningsbehov og kvalifiseringsalternativer for rektorer i et utvalg av norske videregående skoler. Den empiriske undersøkelsen viste at rektor har behov for kompetanseheving. Det gjelder i forbindelse med utførelse av lederoppgavene knyttet til administrasjon og pedagogikk på flere sentrale områder. Dessuten fremkommer også ulike kvlifiseringsalternativer som kan være aktuelle for rektorene. Studien finnes på nett og er utgitt som bok fra Åbo Akademi i Finland, skriver Jørund Try til N247. 

Den 16. juni 2017 ble studien lagt ut til offentlig granskning ved Åbo Akademi i Vasa i Finland. Den ble også godkjent for doktorgraden - filosofie doktoreksamen - med hovedemnet pedagogikk.

- Arbeidet er en videreføring av tidligere utførte can. polit. studier hvor det er en sterk vektlegging på administrasjon og ledelse. Fokus er særlig rettet mot offentlig forvaltning samt kompetanseutvikling og kvalifisering for å utføre slike oppgaver, skriver Try. 
Sist oppdatert 16.10.2017 klokken 21:19 av Nicolai Prebensen

Trys studie er tilgjengelig på nett og bitt ut i bokform av Åbo Akademi i Finland. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no