Både Songdalen Bondelag og Sygna Elveeierlag oppfordrer alle i bygda som har anledning til det deltar under elveryddingsaksjonen i Songdalen lørdag formiddag. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Ryddesjau i Sygna lørdag

  Nicolai Prebensen
  13. okt. 2017
  12:25
- Fylkesbondelaget har bedt alle lokallag som har tilknytning til elv om å gjøre en jobb for å rydde opp etter flommen for snart to uker siden, sier leder av Songdalen Bondelag, Nils Einar Kleveland til N247 fredag formiddag.

Han forteller at ryddingen starter klokken 10.00 lørdag.

Klokken 10.00
- Vi kommer til å være på parkeringsplassen ved ungdomsskolen fra klokken 10.00. Der vil det bli utdelt plastposer og vi vil prøve å styre de som møter opp slik at vi får dekket mest mulig av elva. Jeg håper at mange møter opp, også de som ikke er bønder, sier han.

Espen Halvorsen i Sygna Elveeierlag sier at han håper at mange av hans medlemmer og andre møter opp lørdag. 

- Mest synlig
- Jeg oppfordrer alle som har anledning til å bli med på å få ryddet opp i elva. Vi vil i denne omgangen rydde der hvor det er mest synlig og i nærheten av sentrum. Deretter får vi ta andre steder ut over høsten. Carlsen Fritzøe Eftevaag har gitt meg hundre søppelsekker og en del arbeidshansker. Dette legger jeg på benkene i kanolageret ved Minkparken. Søppelet kan legges ved de to benkene ved Rismyrbroa. Vi rydder fra klokken 10.00 og utover, sier Halvorsen.

Han forteller at det mange steder er svært mye søppel langs elva og håper på stor oppslutning fra bygdefolket i Songdalen.

- Ta med ungene på tur langs elva lørdag. Lær vassdraget å kjenne samtidig som dere gjør en flott innsats for fellesskapet, sier han. 

Espen Halvorsen i Sygna Elveeierlag oppfordrer alle som har anledning til å delta i ryddesjauen i elva lørdag formiddag. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no