PRESSEMELDING
Mange tenker på å slutte å røyke og snuse, men finner ikke den rette anledningen. Frisklivssentralen i Søgne og Songdalen oppfordrer alle til å bruke Sluttedagen 23. oktober til å gjøre et slutteforsøk. (Foto: Pressefoto)

Tre av fire røykere ønsker å slutte

  Jon Aamodt
  13. okt. 2017
  12:06
Mange tenker på å slutte å røyke og snuse, men finner ikke den rette anledningen. Frisklivssentralen i Søgne og Songdalen oppfordrer alle til å bruke Sluttedagen 23. oktober til å gjøre et slutteforsøk. 

En undersøkelse Respons Analyse har gjort for Helsedirektoratet blant 400 røykere, viser at tre av fire ønsker å slutte. Fire av fem som røyker har forsøkt å slutte tidligere, og over halvparten har forsøkt flere ganger. Nærmere én av tre planla slutteforsøket 14 dager i forveien, men like mange sluttet spontant. 

Mange ønsker å slutte å røyke og snuse, men kommer ikke i gang. Å sette en sluttedato og ha muligheten til å slutte sammen med flere, kan gjøre det enklere, sier Karen Kristine Tønnessen, Frisklivskoordinator i Søgne kommune. 

Hvert slutteforsøk teller, og én dag uten røyk kan gjøre forskjell. Du får erfaring du kan bruke videre, uansett om du ender opp som røykfri, eller må gjøre et nytt forsøk senere.

- Noen har en oppfatning om at det er «juks» å bruke nikotinlegemidler når du skal slutte. Det er det absolutt ikke. Det kan tvert imot være veldig lurt, og det kan øke sjansen for å lykkes, sier Stine Sandnes Henriksen, Frisklivskoordinator i Songdalen kommunen.

Tilbud på Sluttedagen
Bli med på snus- og røykeslutt kurs med oppstart mandag 23. oktober. Påmelding til Frisklivssentralen på tlf. 907 73 030 eller mail; frisklivssentralen@sogne.kommune.no

Meld deg på Facebook-arrangementet Sluttedagen 2017, og finn støtte og motivasjon på Facebook-siden Slutta – din røykeslutt

Last ned Slutta-appen, som er en gratis personlig hjelper for deg som skal slutte med røyk eller snus.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=no.helsedir.slutta2
App Store: https://itunes.apple.com/no/app/slutta/id573473387?l=nb&mt=8

Snakk med legen din om snus- og røykeslutt

Syv tips til snus- og røykeslutt
  1. Ikke gjør snus- og røykeslutt så stort. Bare bestem deg og prøv!
  2. Motivasjon. Skriv ned grunnene dine og se på dem ofte.
  3. Kutt helt! Følg regelen ikke ett eneste trekk/snusporsjon
  4. Spis ordentlige måltider. Jevnt blodsukker gjør det lettere.
  5. Fortell at du har slutta til noen du kjenner. Du er helt sikkert ikke alene – og det hjelper å få støtte av andre.
  6. Belønn deg selv! Snus- og røykeslutt er tross alt en bragd.
  7. Last ned Slutta-appen! På slutta.no finner du oversikt over alle sluttetilbud.


Mange tenker på å slutte å røyke og snuse, men finner ikke den rette anledningen. Frisklivssentralen i Søgne og Songdalen oppfordrer alle til å bruke Sluttedagen 23. oktober til å gjøre et slutteforsøk. (Foto: Pressefoto)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no