Martine Torkildsen og Vidar Nilssen dro til med ekstraservice på plenen foran butikken torsdag kveld. Rundt 100 pølser forsvant raskt i den heller kjølige oktoberkvelden. Bak på bildet er Hans Tore Tangerud, den ene av de to initiativtakerne til samlingene. (Foto: Nicolai Prebensen)

Kaffe hos Vidar i Høllen for 71. gang

  Nicolai Prebensen
  12. okt. 2017
  20:11
Cars - Bikes and Coffe hver torsdag i sommerhalvåret er blitt en sedvane på plenen foran butikken på Høllebrygga. Vert er selvfølgelig Vidar Nilssen på Joker Høllen, og torsdag kveld årets siste.

Nilssen og ansatt Martine Torkildsen hadde rigget til en glovarm grill og pølsene forsvant fort i den kjølige høstkvelden i tussmørket.

- Tredje året
- Dette er tredje året på rad vi er her stort sett hver torsdag i sommerhalvåret. I dag er vi rundt 70-80 motorinteresserte her. I godvær er vi enda flere. Det er sent på året nå og det begynner å bli kaldt. Likevel er det flere sykler her enn biler, og det sier noe om «bikerne», sier initiativtaker til samlingene, Hans Tore Tangerud.

- Per Pouls er også en del av opphavet til samlingene. Per er dansk og måtte dessverre melde avbud denne siste samlingen for i år. Det av den enkle grunn av at han er i Danmark, fortsetter Tangerud.

120 kjøretøy
Han forteller at når sola skinner og det er varmt, er brygga i Høllen fylt med rundt 120 kjøretøy på to og fire hjul.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Mye gromt å se på Høllebrygga torsdag kveld. Neste gang du har sjansen er på vårparten i 2018. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det hele startet med at vi spurte Vidar om hvilken dag han hadde minst besøk i butikken. Ikke fordi vi skulle skaffe ham flere kunder, men på grunn av parkeringsplassene. I 2015 hadde vi 22 samlinger. I fjor hele 28 og i år har vi hatt 21 samlinger. De lave tallene i fjor og i år har noe med været å gjøre. Når vi starter på vårparten så tidlig som i april og avslutter midt i oktober, må vi forvente oss noe dårlig vær. I år har det vært ille, sier han.

Hvilket kjøretøy er det grommeste her i kveld?

- Det kommer an på hvem du spør. Vi er helt klubb-uavhengige på disse samlingene og spør du en Harley Davidson eier, svarer han selvsagt akkurat det. Spør du en mopedentusiast er svaret selvfølgelig en grom moped. Bilfolket er likedan. Hadde jeg plukket ut ett kjøretøy for deg i kveld, hadde jeg vært rimelig dum, avslutter Tangerud lattermildt.

Om et halvt år er de igjen å finne på Høllebrygga, motorentusiastene.
Sist oppdatert 12.10.2017 klokken 20:39 av Nicolai Prebensen

Gromme biler og gromme motorsykler side om side på Høllebrygga torsdag kveld, for 71. gang. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no