Stian Klungland (9) var førstemann i Lundeelva onsdag ettermiddag, og brukte et halvt minutt på første funn av søppel. (Foto: Nicolai Prebensen)

Elveryddingen er i gang

  Nicolai Prebensen
  11. okt. 2017
  17:15
Seks dykkere fra Søgne Dykkerklubb gikk i Lundeelva rett etter klokken 16.00 onsdag ettermiddag. Det etter å ha fått god forpleining med pølser fra Slakteren, lomper fra Tago og kaker, kaffe og snurringer, alt servert av Lunde Velforenings ivrige sjeler med leder Randi Føreland Hansen i spissen.

- Kos først, arbeid etterpå, sa Karl Klungland i dykkerklubben.


- Utvidet
- Vi har utvidet noe i forhold til det vi først planla. Det går to gummibåter opp til broa på Kjelland. Der skal de plukke ned plast fra vegetasjonen ved elvebredden og fortsetter helt ned til Leire. I fjor tok vi bunnen fra et godt stykke opp i elva og ned til Hølen. Der starter dykkerne i dag og tar ned elva så langt vi rekker, sa Klungland til N247 like før han og sønnen Stian (9) hoppet i elva.

Tross et ufyselig vær, møtte et 20-talls frivillige opp. Da måtte Føreland Hansen & co en kjapp tur til Pølsestredet for å hente flere nyrøkte til de frivillige.

Reidun Føreland Hansen med "kiosk" under motorveibrua på Leire. Her serverte hun og flere i velforeningen pølser, kaffe, hjemmebakte kaker og kanelsnurringer til de frivillige. Her representert ved Geir Smebøle i Songvaar Fyrs Venner. (Foto: Nicolai Prebensen)

Karl Klungland etter første fridykk på noen få minutter. - Nok å plukke her, sa han. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no