En politimann er alvorlig skadet etter en hendelse på politiets øvingsarena i Birkenes kommune tirsdag formiddag. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Politimann alvorlig skadet i ulykke. Ulykken har skjedd på politiets øvingsarena i Birkenes kommune

  Nicolai Prebensen
  10. okt. 2017
  12:07
En politimann er alvorlig skadet etter hendelse på politiets øvingsarena på Flakke Loner i Birkenes kommune tirsdag formiddag. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 09.55 og opplyste om ulykken på Twitter klokken 11.35.

- Det er for tidlig å si hva som har skjedd, men det skal ikke være et vådeskudd. Politimannen er kjørt til sykehuset i Kristiansand. Han skal være alvorlig skadet, og pårørende er varslet, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg.

- Spesialenheten er varslet og har overtatt ansvaret for etterforskning i saken, sier Lindeberg.

Aldri tidligere
Til NRK sier politimesteren at det aldri har oppstått en lignende situasjon under en øvelse i regi av politiet. 

- Alle som var med på øvelsen får nå en debrif, og det samme gjelde andre ansatte i Agder politidistrikt. Det er klart at dette er veldig alvorlig. Det er alltid alvorlig når ansatte blir skadet i tjenesten, sier Lindeberg til nettstedet.

Stengte kjørefelt
I følge fvn.no skal flere politipatruljer ha blitt sendt ut etter ulykken for å stenge av det ene løpet i Oddernestunellen slik at utrykningskjøretøyene skulle komme lettere frem. Noe som bekreftes av innsatsleder Hans Waage.

- Vi brukte noen av våre ressurser til å sørge for at de fikk fri vei fra ulykkesstedet til Sørlandet sykehus Kristiansand, sier han til nettstedet.

NRK opplyser at både bombegruppa i Kripos og Spesialenheten for politisaker er på vei til stedet. 
Sist oppdatert 10.10.2017 klokken 13:30 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no