Plast, halmballer, rør og trær som Sygna hadde lagt igjen på Høllesanden etter flommen, er nå bragt i land og tatt vare på etter OPS-aksjonen tirsdag morgen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Se bildene: - Vi kunne ikke ha det slik

  Nicolai Prebensen
  10. okt. 2017
  11:06
På under en time tirsdag morgen var Høllesanden ryddet for halmballer, rør, trær og plast som var tatt av Sygna under flommen forrige uke.

Se bildene fra ryddeaksjonen under artikkelen.

- Effektivt
- Vi kunne ikke ha det slik. Maken til effektivitet skal vi lete lenge etter, sa fagleder miljø og jordbruk, Steinar Sunde i Søgne kommune til N247 under arbeidet som ble utført av kommunens egne folk og Torkildsen Graving og Sjøtransport i et ekte Offentlig Privat Samarbeide (OPS) initiert av faglederen selv.

Mandag hadde Ragnar Olsen i Skjærgårdstjenesten undersøkt fjordene i Søgne for å plukke opp flomsøppel. Lekehytta som Lundeelva tok med seg søndag for en uke siden ble også hentet, fremdeles forholdsvis hel, og lastet opp på en av Torkildsens lektere og brakt i land.

- Ta med hjem
- Jeg hadde trodd det var adskillig mer søppel i skjørgården vår nå, i alle fall synlig. Det som vi har funnet er i alle fall plukket og tatt vare på. Vi får håpe at folk tar med seg det de eventuelt skulle komme over slik at det igjen blir tilnærmet søppelfritt der ute, sa Olsen etter at «Sanden» var ryddet.
Sist oppdatert 10.10.2017 klokken 15:37 av Nicolai Prebensen

Lekehytta som Lundeelva tok med seg søndag for over en uke siden er nå tatt vare på og bragt i land. (Foto: Ragnar Olsen)
Bildene fra ryddeaksjonen tirsdag morgen.
Det har kommet mye søppel med elvene etter flommen for litt over en uke siden. Tirsdag morgen ble mye av søpla hentet og tatt vare på.
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no