Ordfører Johnny Greibesland åpnet den nye gjenvinningsstasjonen på Mjåvan mandag ettermiddag. Bak f.v.: Driftssjef Rune Johansen, Avdelingsleder Gjenvinning og behandling Brit G. Iversen og administrerende direktør i Avfall Sør, Hans Georg Høgevoll-Garstad. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Åpnet ny gjenvinningsstasjon i Songdalen - Søgne-politiker frykter for stasjonen på Høllen vest

  Nicolai Prebensen
  09. okt. 2017
  13:40
- Alt er stort i Songdalen, sa ordfører Johnny Greibesland like før han åpnet den nye gjenvinningsstasjonen på Mjåvann mandag ettermiddag.

Med det henviste han til den nye gjenvinningstasjonens størrelse, faktisk en av de største i Agder. 


- Det er gøy å se resultatet av et arbeid som startet i april, og allerede nå står ferdig. Mange problemer er løst underveis og jeg er imponert over det arbeidet som er gjort så raskt. Innbyggerne får nå en stasjon som jeg håper fører til at folk leverer det de kaller søppel fra seg her, i stedet for at det havner i naturen. På dette anlegget blir denne søpla til en ressurs. Allerede nå ser jeg at folk er fornøyde med denne nye stasjonen.

- I tillegg, og like viktig, er det  at de ansatte får nå et arbeidssted med adskillig bedre arbeidsforhold enn på den gamle stasjonen. Dette vet jeg de ansatte setter pris på, og jeg vil gratulere alle som har vært med i denne prosessen, sa han før han overrakte blomster til driftssjef Rune Johansen for et utrettelig arbeid dag og natt før åpning.

Deretter klippet han over snoren og åpningen av stasjonen var et faktum.

Frykter for stasjonen på Høllen vest
Christian Eikeland i FrP Søgne er skeptisk til den nye gjenvinningsstasjonen på Mjåvann.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Den nye gjenvinningsstasjonen på Mjåvann industriområde er nå offisielt åpnet. (Foto: Nicolai Prebensen).

- I 2021 skal ny E39 stå klar, og da blir denne stasjonen mindre tilgjengelig for folk i Søgne og deler av Songdalen. Selv ny vei til Mjåvann er enda ikke avklart, sier Eikeland (bildet under). 

Han frykter at denne nye stasjonen vil føre til at Avfall Sør vurderer å stenge ned gjenvinningsstasjonen på Høllen vest nå som den nye og større er klar til bruk.

- Opp til eierne
- Det spørsmålet er opp til eierne og innbyggerne, sier administrerende direktør Hans Georg Høgevoll-Garstad i Avfall Sør til N247.

- Høllen vest er et viktig tilbud til innbyggerne i Søgne og spørsmålet om hva vi gjør med det anlegget har ikke vært på vår agenda, så langt. Vi har derfor ingen planer om å gjøre noe nå, sier han.

- Imidlertid er det klart at dette er et spørsmål som før eller siden vil komme på kartet. Å drive en slik stasjon koster, og det er innbyggernes penger vi bruker. Som sagt er dette opp til eierne (kommunen) og innbyggerne, avslutter han.
Sist oppdatert 09.10.2017 klokken 19:35 av Nicolai Prebensen

Driftssjef Rune Johansen får blomster av ordfører Johnny Greibesland som takk for gjennomføringen av byggingen av det nye anlegget på Mjåvann industriområde. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no