Leder av viltnemnda i Søgne, Steinar Sunde kaster ut det første lasset med krabber som ble plukket ved Repstadvannet søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Minst 150 var levende

  Nicolai Prebensen
  08. okt. 2017
  19:26
- Vi kom opp til Repstad nå i ettermiddag og antall krabber var adskillig større enn det først kunne se ut til, sier leder av viltnemnda i Søgne, Steinar Sunde til N247.
 

Sammen med Thomas Dønnestad ryddet han badeplassen ved Repstadvannet for krabber og etter å ha skilt ut søpla, deriblant ei sprøyte, ble krabbene samlet og fraktet ned til Høllen hvor de kom tilbake i sitt rette element.

150 - 200
- Jeg tror trygt du kan skrivet at det er mellom 150 - 200 av dem som fremdeles er i live. Mange har gravd seg ned i løvet for å holde seg kjølige og stort sett samtlige som hadde andre krabber over seg var i fin form. Dette er ikke annet enn dyreplageri og jeg har ikke annen reaksjon på denne mishandlingen enn at jeg er oppgitt, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det ble en møysommelig jobb å skille søppel fra haugen med krabber som viste seg å være adskillig større enn først antatt. Mange av krabbene hadde også gjemt seg under løvet for å holde seg kjølige, og måtte finnes. (Foto: Nicolai Prebensen).

Rundt klokken 18.00 var ryddingen unnagjort og viltnemnda avsluttet en noe spesiell jobb med krabbeplukking på Repstad.
Sist oppdatert 08.10.2017 klokken 19:30 av Nicolai Prebensen

Steinar Sunde og Thomas Dønnestad skilte ut søpla og kastet krabbene i sjøen fra Høllebrygga søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no