Det ligger mye rusk og rask etter flommen som herjet landsdelen vår. Søndag inviteres frivillige til dugnad for å rydde lagt elvebredden og på strender i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Bli med å rydde etter flommen på søndag

  Jon Aamodt
  07. okt. 2017
  18:21
- Få en fin dag ute og hjelp oss å rydde bort søppel etter flommen langs elva og på strendene søndag. Selv om hver enkelt ikke klarer så mye kan det til sammen bli en stor hjelp til å få bort alt som ligger langs elvebredden nå, sier Ingunn Josdal.

Sammen med Elveeierlaget organiserer hun en frivillig ryddeaksjon søndag.

- Møt opp på Søgne gamle prestegård klokken 13.00. Fra Monter har vi fått søppelsekker og hansker som vi deler ut. Vi håper det kommer mange folk og da vil vi fordele de frivillige på flere områder. Søgneelva fra Toftelandsbroa og ned til sjøen og Kleplandsbekken er de områdene vi prioriterer, sier hun.

Fordeler de frivillige
Før rydding starter søndag vil initiativtakerne prøve å få en status på de ulike delene av elvestrekningen og finne ut hvor innsatsen kan gi best resultat. Store gjenstander må andre ta seg av senere, søndag er det fokus på alt som kan samles i sekker. Elveerierlaget har organisert henting og bortkjøring av sekkene som fylles opp.

- Dersom noen vil gå seg en tur langs strendene eller andre steder hvor vi ikke er, kan de samle i sekker på samme måte som vi gjør. Gi oss beskjed så sørger vi for henting av sekkene etterpå, sier Josdal videre.

Pølser og brus
Klokken 17.00 er det igjen samling på prestegården.

- Da blir det pølser og brus spandert av Sør-Tre. Benytt søndagen til en fin tur ut, samtidig som du hjelper å få bort all plast og annet som ligger igjen etter flommen. Ellers vil dette etter hvert blåse rundt og bli hengene i naturen eller føres med elva ned til strender, eller ut til havs hvor det er nok søppel fra før, er oppfordringen fra Josdal.

Det er ikke bare plast og småting som ble tatt av vannmassene sist helg. Denne kabeltrommelen ligger langs elvebredden like ved Søgne gamle prestegård. (Foto: Nicolai Prebensen)

Det ligger mye rusk og rask etter flommen som herjet landsdelen vår. Søndag inviteres frivillige til dugnad for å rydde lagt elvebredden og på strender i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no