Innsendt
Feiringen i Greipstad søndag 29. oktober har et mangslungent og utradisjonelt program. (Foto: Greipstad menighet)

400- og 500-årsjubileum i Greipstad

  Jon Aamodt
  06. okt. 2017
  12:29
Sjelden kan man feire både 400- og 500-årsjubileum i Greipstad samtidig, men det kan vi i år. Den ene kirkeklokken i Greipstad kirke er nøyaktig 400 år i 2017. Årstallet 1617 er innstøpt i klokken sammen med klokkestøperens navn Adamus Høg. Dette er det verd å feire og gi oppmerksomhet.

Feiringene er lagt opp i et samarbeid mellom Greipstad Historielag og Greipstad menighet. Også Fotoklubben i Greipstad og Porsmyrs Venner er engasjert på sin måte, i tillegg til at særskilte ressurser er involvert med forskjellige bidrag.

Feiringene er lagt til søndag 29. oktober, og har et mangslungent og utradisjonelt program. Det blir blant annet to urfremførelser den dagen:

Kirkeklokken spiller med
- Paal-Helge Haugen har skrevet er jubileumsdikt som han skal fremføre klokken 1100 utenfor Greipstad kirke.
- Johan Varen Ugland har skrevet en komposisjon «Hymne til en gammel klokke», for den originale besetningen: mannskor, messingensemble og kirkeklokke. Den fremføres samme sted etter jubileumsdiktet.

På den påfølgende gudstjenesten blir det blant annet musikk fra Christian IV's hoff, altså 1600-tallsmusikk. Dette ettersom kirkeklokken ble støpt midt i Christian IV's regjeringstid.


Med vennlig hilsen
Håkon R. Sødal
Greipstad menighets Kulturutvalg

Årstallet 1617 er innstøpt i klokken sammen med klokkestøperens navn Adamus Høg. (Foto: Kjell Ivar Mortensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no