Vant to priser: Håvard S. Larsen vant to priser under den tradisjonsrike kompefesten i hummerfisket på Uvår tirsdag ettermiddag. Den ene for beste fisker, som han vant sammen med Morten Eikeland og Morten Dalen, den andre for å ikke gi opp å komme til brygga med båt. (Foto: Bernt Ludvig Daland)

- Jeg vil jeg vil, men får det ikke til

  Nicolai Prebensen
  04. okt. 2017
  14:24
Kompefesten på Uvår ble i år igjen igjen en ubetinget suksess og et femtitalls hummerfiskere møtte frem til det tradisjonsrike måltidet ytterst i havgapet i Søgne-skjærgården.

Det er også en tradisjon å dele ut premier til de beste hummerfiskerne og i år ble det i tillegg delt ut ekstrapremier til personer som fortjente en ekstra oppmerksomhet.

Beste
De beste hummerfiskerne ble Morten Eikeland, Håvard S. Larsen og Morten Dalen. De ble behørig premiert med flytende føde.

- Vi hadde også et par ekstrapremier i år, sier Pål Try på telefon fra Uvår onsdag morgen.

- Jeg vil jeg vil, men får det ikke til prisen, gikk til Håvard S. Larsen for å måtte ha syv forsøk på å legge til brygga like før kompene ble servert. Alle som kjenner Larsen vet at det da gikk litt hett for seg, men han ga ikke opp. Det skal han ha «kred» for, ler Try.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mange hummerfiskere på bryggene på Uvår tirsdag ettermiddag. (Foto: Bernt Ludvig Daland).

«Har lyst»
- I tillegg fikk Steinar Monsen på vegne av Søgne dykkerklubb «Har lyst, men tør ikke» prisen for innsatsen klubben gjør med å hente opp alle teinene som hummerfiskerne mister i sesongen. Han sier at han mye heller vil fiske teiner enn hummer. Jeg tipper dette dreier seg om å tørre, ikke å ville, sier Try som også forteller om en litt dramatisk situasjon tirsdag.

- Vi var kloss på land og det var noe noe sjø. Da vi skulle rygge ut fra land røyk speedsviren og vi gikk i fjellet med et brak. Da reagerte Tor (Larsen) lynraskt, stupte ned i motorkassa og kjørte speeden manuelt. Det hele var over på et øyeblikk og ingen skade skjedd. Ny vaier er fikset, og fisket går sin gang, avslutter han.

Steinar Monsen i Søgne Dykkerklubb mottar "Har lyst, men tør ikke" prisen av Pål Try. (Foto: Bernt Ludvig Daland)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no