- Denne var akkurat litt for stor, og går ut igjen, sier Kjell Thomassen til N247 mandag formiddag. (Foto: Bernt Ludvig Daland)

Ujevn, men tradisjonsrik start på hummerfisket

  Nicolai Prebensen
  02. okt. 2017
  22:19
Hummerfiskerne ute i skjærgården melder om et noe ujevnt fiske første trekkdag.

På Uvår forteller Pål Try om urolig sjø, og teinene på utsiden av øya ble ikke trukket mandag. Likevel ligger det en del hummer i sanketeinene allerede.

Hans eget følge har tre båter og har trukket 28 teiner og landet 13 hummer. «Siggen» Trys båt har trukket tre hummer på 10 teiner.

- Fire i en
- Vi fikk faktisk fire hummer i en teine og det er noe jeg aldri kan huske å ha fått tidligere. Selv om det kan bety ufred her ute på øya må jeg nesten legge til at familien Berges båt trakk null, null hummer i dag, sier han med en bitte liten dash av humor i stemmen.

Kjell «hummerkonge» Thomassen på Borøya forteller om et middels til dårlig fiske første dagen.

Urolig
- Det er alt for urolig utaskjærs så vi satte teinene langt inne i går. Vår båt trakk fire i dag, men den ene var for stor og en annen var rognhummer. Da ble det to «bruganes» i dag. Arvid (Severinsen, red. anm.) fikk tre som går i gryta sammen med mine i kveld. Han fikk i tillegg en rogn og en for stor, sier Thomassen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Med fagbrev: Stine Severinsen Helmersen flankert av Arvid Severinsen og varaordfører Egel Terkelsen. (Foto: Pål Try).

Fagbrev og lærlingekontrakter
Hummerfisket startet tradisjonen tro med «førjulskveld» i hytta til Kjell lørdag og i år ble det skrevet to nye lærlingekontrakter i tillegg til utdeling av fagbrev i hummerfiskefaget.

Lærlingekontrakt ble skrevet med Stian Eikaas og Steffen Thomassen. Stine Severinsen Helmersen har bestått alle prøver og fikk fagbrevet utdelt lørdag kveld. Det av varaordfører Egel Terkelsen personlig.

Har du en god hummerfiskehistorie å dele med N247s, lesere hører vi gjerne fra deg!

Slik ser det ut i gangen til Kjell Thomassen når han inviterer til "førjulsaften" kvelden før hummerfisket. (Foto: Pål Try)

To nye lærlinger som skal under vingene til hummerkonge Kjell Thomassen de neste ti årene. T.v. Stian Eikaas, Kjell Thomassen og Steffen Thomassen. (Foto: Pål Try)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no